Ο Κοτζιάς στη Λευκωσία: Επίσημη επίσκεψη στις 26 Οκτωβρίου




Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Εξωτερικών της Ελλάδος, Νίκος Κοτζιάς θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο για συνομιλίες με την κυπριακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα έχει επαφές στη Λευκωσία στις 26 και 27 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει στο νησί και στις 28 του ίδιου μήνα για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο.

Θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη του στην Κύπρο από της ανάληψης των καθηκόντων του (τις δυο προηγούμενες συνόδευσε διαδοχικά τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Παυλόπουλο και Τσίπρα). Με βάση το προκαταρκτικό του πρόγραμμα, ο Νίκος Κοτζιάς, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ενώ θα έχει συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό του. Επίσης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β΄.

Στην ατζέντα των συναντήσεων εκτός από το Κυπριακό και το συντονισμό των δυο κυβερνήσεων, θα βρίσκονται οι εξελίξεις στο Κυπριακό και τα διαδραματιζόμενα στην περιοχή. Παράλληλα, αναμένεται ότι θα συζητηθούν και οι συνεργασίες με την Αίγυπτο και το Ισραήλ και η προετοιμασία των δυο τριμερών συνόδων.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: