Εκλογές στη Ν.Δ.: Τέσσερις ξένοι στο ίδιο κόμμα




Βάθυναν ακόμα περισσότερο οι διαφορές μεταξύ των υποψηφίων προέδρων της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στην Ισπανία για το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι επιστρέφουν στην Ελλάδα με διαφορετικές πτήσεις, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Ευ. Μεϊμαράκης είχαν διαφωνία κατά τη διάρκεια του πρωινού χθες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega ο κ. Μεϊμαράκης έπαιρνε πρωινό με την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Γιώργο Κουμουτσάκο, τον Ευρ. Στυλιανίδη και τον Άδωνι Γεωργιάδη όταν ο τελευταίος αποφάσισε να εκφράσει τα παράπονά του λέγοντας:

“Αυτό το ταξίδι δεν ήταν όπως το φανταζόμουν. Δεν είχαμε καμία κοινή δραστηριότητα. Δεν μας μάζεψες καν γύρω από ένα τραπέζι να συζητήσουμε την κοινή γραμμή, που θα έπρεπε να ακολουθήσουμε. Δεν μας σύστησες σε κανέναν Ευρωπαίο πολιτικό”.

Απαντώντας ο κ. Μεϊμαράκης είπε στον Άδ. Γεωργιάδη:

“Το πρόγραμμά μου στο ΕΛΚ ήταν βαρύ. Σε κάθε περίπτωση ο στόχος του ταξιδιού δεν ήταν οι κοινές δράσεις, αλλά το να ενημερωθείτε για τα τρέχοντα ευρωπαϊκά προγράμματα”.

Σε δήλωσή του ο κ. Γεωργιάδης, τόνισε πως η ΝΔ έδινε την εντύπωση πως ο καθένας έκανε ο,τι ήθελε και πρόσθεσε:

“Δεν μπορεί να θες να γίνεις αρχηγός της ΝΔ και να μην υπερασπίζεσαι αυτά που έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά”.

Πάρα τις πληροφορίες του Mega για “πάγο” μεταξύ του Απ. Τζιτζικώστα και του Αντ. Σαμαρά, οι δύο άνδρες συνομίλησαν με τον υποψήφιο για τη θέση του προέδρου να συγχαίρει τον κ. Σαμαρά για την ομιλία του. Τετ – α – τετ είχαν και οι Ευ. Μεϊμαράκης και Αντ. Σαμαράς και σύμφωνα με πηγές συζήτησαν τις εξελίξεις στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Ο Αντ. Σαμαράς μιλώντας σε ένα από τα πάνελ, που οργανώθηκαν, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε επικοινωνιακά τα όσα είχε κάνει η κυβέρνησή του λέγοντας:

“Οφείλω να σας πω ότι δεν επικοινώνησα σωστά ό,τι κάναμε αυτά τα 2,5 χρόνια. Δεν το επικοινώνησα. Αλλά ο λόγος που δεν το έκανα είναι ότι δεν περίμενα ποτέ να πέσει η κυβέρνησή μου σε 2,5 χρόνια”.

Παρέμβαση για το προσφυγικό και την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών έκανε στο ΕΛΚ ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος σε δήλωσή του λέγοντας:

“Δεν μπορεί να έχουν κοινή φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων με χώρες που δεν ανήκουν στην Ευρώπη. Αυτό δημιουργεί ένα ζήτημα και για αυτό ζήτησα να υπάρχει ευρωπαϊκή ακτοφυλακή και η Ελλάδα ταυτόχρονα να αναλάβει τη δική της φύλαξη συνόρων με τη βοήθεια της Ευρώπης”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: