Στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας για την Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό- Συνάντηση και με Γιούνκερ




Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος λίγο μετά την άφιξή του συναντήθηκε με τον πρόεδρο της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα.

Κύκλοι της σοσιαλιστικής ομάδας ανάφεραν ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν τα θέματα της οικονομικής πολιτικής, της ρύθμισης του ελληνικού χρέους καθώς και του τρόπου εμπλοκής τους Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Επίσης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Η συνάντηση διήρκεσε 50 λεπτά. οι δύο άνδρες συζήτησαν το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα και ζητήθηκε, από τον πρόεδρο της Κομισιόν, η στενή συνεργασία της Ελλάδας στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών.

Παράλληλα όμως συζητήθηκε και το ελληνικό πρόγραμμα, με τον κ. Γιούνκερ να ζητά την έγκαιρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Αυτή την στιγμή ο κ. Τσίπρας μετέχει στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό.

«Ενωμένη Ευρώπη σημαίνει, πάνω απ΄ όλα, να μοιράζεσαι. Να μοιράζεσαι τις ευθύνες, να μοιράζεσαι τα βάρη, να μοιράζεσαι τις δυνατότητες, να μοιράζεσαι το κοινό μας μέλλον» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: