Σκληρή αντίδραση των εργαζομένων στην Ελληνικός Χρυσός, στον Αλέξη Τσίπρα




«Ασπίδα γινόμαστε μόνο για τις δουλειές μας και την αξιοπρέπεια των οικογενειών μας και για τίποτε άλλο», σχολιάζουν σε ανακοίνωσή τους τα τρία σωματεία εργαζομένων των Μεταλλείων Κασσάνδρας, απαντώντας σε σημερινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ.

«Ασπίδα γινόμαστε μόνο για τις δουλειές μας και την αξιοπρέπεια των οικογενειών μας και των χωριών μας. Ασπίδα γινόμαστε για την επένδυση που ενέκρινε επίσημα η πολιτεία και επικύρωσαν τόσες φορές τα ανώτατα δικαστήρια του κράτους», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Δεν θα γινόμασταν ασπίδα σε τίποτα από τα παραπάνω, αν δεν ήμασταν νόμιμοι και εμείς και οι δουλειές μας», συνεχίζουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζοντας ότι είναι πρωτοφανές να κατηγορούνται και να συκοφαντούνται από τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος θέλει να λέει πως ηγείται ενός αριστερού κόμματος, προσθέτουν ότι για τους ίδιους και τις οικογένειές τους το δικαίωμα στη δουλειά είναι στοίχημα επιβίωσης.

«Λυπούμαστε ειλικρινά που δεν ακούσαμε μια δημόσια αναγνώριση του λάθους της κυβέρνησής του», καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων.

Ανακοίνωση, όμως, για τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, σχετικά με την υπουργική απόφαση αναστολής των εργασιών της Ελληνικός Χρυσός, εξέδωσε και εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός».

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι εφαρμόζει απαρέγκλιτα τη νομιμότητα και εκπληρώνει πλήρως όλες τις συμβατικές υποχρεώσεις της ενώ χαρακτηρίζει ως «ανυπόστατα μυθεύματα για τα οποία έχει αποφανθεί κατ’ επανάληψη το Συμβούλιο της Επικρατείας» τα περί μη τήρησης των υποχρεώσεών της.

«Ως εκ τούτου, καταλήγει η εταιρεία συμφωνούμε απόλυτα με τον κύριο Τσίπρα, ότι οι επενδύσεις πρέπει να σέβονται απόλυτα το περιβάλλον και την εργασιακή νομοθεσία, κάτι που εμείς στην Ελληνικός Χρυσός αποδεικνύουμε καθημερινά στην πράξη», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της ΔΕΘ, ανέφερε, σε συνέντευξη τύπου, ότι δεν έκλεισε τα μεταλλεία η κυβέρνησή του. Απλώς, όπως είπε, η κυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή του 40% των δραστηριοτήτων της Ελληνικός Χρυσός και πως η εταιρεία, εκβιαστικά, όπως ανέφερε, ανέστειλε το 100% των δραστηριοτήτων της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Φ.Γ.)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: