Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και οι πολιτικοί αρχηγοί, προβαίνοντας σε δηλώσεις, αμέσως μετά.

«Είμαι βέβαιος ότι όλη η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί και θα ολοκληρωθεί με τρόπο που ταιριάζει στη δημοκρατική μας παράδοση και την ποιότητα της δημοκρατίας μας.

«Εύχομαι και ελπίζω ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα δικαιώσει τις τεράστιες θυσίες του λαού μας και ιδίως της νεολαίας μας μέσα σε μια Ευρώπη, η οποία επιτέλους αντιλαμβάνεται ότι το βασικό της μέγεθος είναι ο Άνθρωπος και η μεγαλύτερη αποστολή της η προστασία της αξίας του και η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 583o Εκλογικό Τμήμα του δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Στην Κυψέλη ψήφισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Η Ελλάδα των δημοκρατικών παραδόσεων προσέρχεται σήμερα στις κάλπες. Ο ελληνικός λαός με τη συμμετοχή του δεν θα αφήσει άλλους να αποφασίσουν γι’ αυτόν. Θα πάρει το μέλλον στα χέρια του και έτσι θα επισφραγίσει τη μετάβαση σε μια νέα εποχή», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Στο 1ο Λύκειο Αμαρουσίου ψήφισε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Σήμερα είναι μέρα γιορτής. Σήμερα μιλάνε οι πολίτες με την ψήφο τους, για να διώξουν το γκρίζο το ψέμα τη μιζέρια, τους δήθεν. Ο λαός θα φέρει την αλήθεια και τους αυθεντικούς», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης ψήφισε στο 5ο Λύκειο Κορυδαλλού.

«Για μας προτεραιότητα σε αυτές τις εκλογές έχει η νεολαία της πατρίδας μας. Η νεολαία καλείται σήμερα να πει ένα μεγάλο όχι στην αποχή από τις κάλπες, στην απογοήτευση, στο όλοι το ίδιο είναι.

»Γιατί και τα τρία αυτά οδηγούν και φέρνουν μνημόνια και λιτότητα. Σήμερα καλούμαστε όλοι να πούμε ένα μεγάλο όχι ξανά και στα μνημόνια και στη λιτότητα. Για να μην ξενιτεύονται οι νέοι και οι νέες μας για να επιβιώσουν. Για να μπορούν να βρουν δουλειά στον τόπο μας, στην πατρίδα μας», δήλωσε αμέσως μετά.

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας ψήφισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

«Μεταφέραμε ένα μήνυμα ελπίδας από όλη την Ελλάδα. Το κοινό μας σπίτι είναι εδώ, η ελπίδα απαιτεί συνεργασίες και εμείς είμαστε έτοιμοι και ανοικτοί. Απόψε το βράδυ τελειώνει ο διχασμός», δήλωσε εξερχόμενη.
Στη Νέα Ιωνία ψήφισε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Όλα αυτά τα χρόνια ο λαός μας τα έχει δοκιμάσει όλα, τα έχει δει σχεδόν όλα. Ήλθε η στιγμή σήμερα να αξιοποιήσει αυτήν την μεγάλη πείρα του, να πάει μαζικά στην κάλπη, να ενισχύσει την μόνη δύναμη που μπορεί και αύριο να βρεθεί μαζί του μπροστά που της έχει εμπιστοσύνη, που έχει δείξει συνέπεια και αυτή είναι το ΚΚΕ.

»Καλούμε όλους να πάνε στην κάλπη, να μην καθίσουν σπίτι τους σήμερα, είναι κρίσιμες οι εποχές, έρχονται δύσκολες μέρες και με ένα δυνατό ΚΚΕ θα μπορέσουμε να ανοίξουμε ένα καλύτερο δρόμο για εμάς και τα παιδιά μας», δήλωσε.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό, κατά την οποία της ζήτησε να δοθεί εντολή να ανοίξουν τα διόδια όλης της χώρας.

Την ανάγκη η χώρα να κάνει ένα άλμα προς το μέλλον τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης που άσκησε στις 10 το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων στην περιοχή της Χαλέπας.

«Ελπίζω να έχουμε μικρή αποχή να σηκωθεί ο κόσμος να ψηφίσει, να ψηφίσει και να ψηφίσει για το μέλλον των παιδιών του. Να μην γυρίσουμε στις παλιές ημερομηνίες, να μην γυρίσουμε στον Γενάρη του ’15, να μην γυρίσουμε στα προηγούμενα χρόνια, αλλά να φύγομε μπροστά. Η Ελλάδα μπορεί και νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε ένα άλμα στο μέλλον. Η Ελλάδα μπορεί, μπορούμε να τα καταφέρουμε και η Κρήτη και τα Χανιά δείχνει το δρόμο.

»Από σήμερα το βράδυ πρέπει να είναι μια ημέρα δουλειάς. Και πρέπει να είμαστε όλοι αποφασισμένοι και εμείς είμαστε αποφασισμένοι, για μικρούς δίκαιους συμβιβασμούς. Θα πρέπει να ξεχάσουμε όλα αυτά που λέγαμε προεκλογικά ως προς την αντιπαράθεση και να θυμηθούμε όλα αυτά που λέγαμε, αν λέγαμε προεκλογικά, ως τις λύσεις των προβλημάτων.

»Πρέπει δηλαδή να συζητήσουμε, να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο νέων εκλογών που κανείς δεν θέλει και να συζητήσομε πώς θα αλλάξομε τη ζωή μας, πως θα αλλάξομε τη ζωή των παιδιών μας και πώς με μικρούς συμβιβασμούς θα συνεργαστούμε όλοι και θα κάνομε μια καλύτερη χώρα.

»Το πάν είναι να έχουμε διάθεση συνεργασίας. Τώρα το πώς ακριβώς θα γίνει αυτό θα εξαρτηθεί και από την ψήφο του ελληνικού λαού. Εμείς ζητάμε να μας δώσει τη δυνατότητα να γίνουμε η μηχανή των αλλαγών. Η μηχανή των μεταρρυθμίσεων. Γιατί η χώρα αυτή πρέπει να αλλάξει. Δεν πρέπει να την γκρεμίσουμε αλλά πρέπει να την αλλάξομε ριζικά» δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Στο Λαράνι Ηρακλείου Κρήτης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.
«Οι σημερινές εκλογές έχουν ένα μήνυμα το οποίο ο ελληνικός λαός πρέπει να αποφασίσει να στείλει, αν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο αύριο ή αν θα δώσει ψήφο ασυλίας στο χθες.

»Εδώ, από τη Λεβεντογέννα Κρήτη, από την πατρίδα του Ελευθερίου Βενιζέλου, που δίδαξε Δημοκρατία, από την ελληνική περιφέρεια, θέλω να στείλω ένα μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας του ελληνικού λαού. Ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι η διχόνοια, αλλά και ο μεγαλύτερος εχθρός μας στην εικόνα της χώρας προς τα έξω είναι η διαφθορά.

»Ο ελληνικός λαός ασκεί σήμερα το συνταγματικό του δικαίωμα. Ελπίζω οι εκλογές να διεξαχθούν σε ήρεμο κλίμα και βεβαίως ότι το βράδυ θα έχουμε κυβέρνηση.

»Εύχομαι καλή δύναμη και καλό κουράγιο σε όλους όσοι εμπλέκονται στη σημερινή εκλογική διαδικασία, στους δικαστικούς αντιπροσώπους, στις εφορευτικές επιτροπές, στους εκπροσώπους των κομμάτων, στους δημοσιογράφους και στους τεχνικούς», δήλωσε ο κ. Καμμένος.

Στη Νέα Σμύρνη ψήφισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Ο ελληνικός λαός σήμερα ψηφίζει και αποφασίζει για την πορεία της χώρας. Τα προβλήματα είναι πολλά και η επίλυση τους απαιτεί αποφασιστικότητα, γνώση, εμπειρία, και όραμα.

»Επιδιώκουμε να υπάρξει πολιτική και οικονομική σταθερότητα. Να δημιουργηθεί ένα ισχυρό προοδευτικό ρεύμα ρεαλισμού και λογικής με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Διεκδικούμε να αποτελέσουμε τον προοδευτικό τρίτο πόλο που θα δώσει την λύση.

»Εμείς, στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η συνεργασία είναι ο δρόμος για την επίλυση των πολυσύνθετων προβλημάτων της χώρας. Σήμερα είναι ο ελληνικός λαός που επιβάλει με την ψήφο του τις συνεργασίες», δήλωσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: