Ο κ. Τσίπρας και το Μνημόνιο: Άντε και καλές Απόκριες…




Του Γιώργου Πετράκη

Παρακολουθώντας  τις δυο τουλάχιστον  δημόσιες εμφανίσεις του  πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ,πραγματικά πίστευες ότι βρίσκεσαι μερικούς μήνες πριν .Εκεί στο τέλος Ιανουαρίου ,όταν τα παιδιά ετοιμάζονταν για τις Αποκριές και οι μεγάλοι για  τις  κάλπες.

Ο Αλέξης Τσίπρας πολύ σωστα επικοινωνιακά, μιλά σαν να υπήρξε μια μαύρη τρύπα στον χρόνο από τις 25 Ιανουαρίου μέχρι τώρα.

Μια μαύρη τρύπα που ρουφά όλα όσα συνέβησαν  και πληρώνει σήμερα η χώρα. Και όσα δεν μπόρεσε να τραβήξει ,τα φορτώνεται φυσικά ο Βαρουφάκης ,ο Λαφαζάνης , ο Σαμαράς , ο Σόιμπλε.

Όμως ο κ. Τσιπρας έχει ένα μεγάλο πρόβλημα σε αυτή την τακτική  που υιοθετεί.

Ενώ καταγγέλλει τα όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα επί δικής  του πρωθυπουργίας ,με δική του ευθύνη ,ταυτόχρονα ζητά την ψήφο των πολιτών για να μην γίνει η διακυβέρνηση του προηγούμενου επταμήνου “αριστερή παρένθεση».

Ο διχασμός αυτός τρελαίνει τους οπαδούς ,κάνει ακόμη πιο διστακτικούς τους αναποφάσιστους και προκαλεί μάλλον ειρωνικά σχόλια σε όσους ψύχραιμα μπορούν να παρακολουθήσουν τα τεκταινόμενα.

Γιατί πολύ απλά όλα οδηγούν σε ένα και μόνο συμπέρασμα.

Στα παλιά παπούτσια τους η Αριστερά και η παρένθεση της  και ο κύκλος της και το τετράγωνο της.

Ο ιερός σκοπός  είναι η παραμονή στην εξουσία. Όχι της Αριστεράς ,όχι της κεντροαριστεράς  . Αλλά της ομάδας που φτιάχτηκε γύρω από τον Αλέξη Τσιπρα.  Που δεν έχει και πολύ πια σχέση με την Κουμουνδούρου ,με τον ακτιβισμό ,τα κινήματα.

Πιο πολύ ταιριάζουν τα καλά ιδιωτικά σχολεία ,οι πλούσιοι φίλοι με τις βίλες στην παραλία και τα πολυτελή σκάφη.

Όλες οι εξουσίες την ιδία μούρη είχαν πάντοτε. Και ηταν το ίδιο γλυκές, που δεν μπορείς να τις αποχωρισθείς εύκολα.

Ο κ.Τσίπρας στον οποίο η χώρα οφείλει το Τρίτο Μνημόνιο και το κλείσιμο των Τραπεζών και την επιβολή capital controls ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού για να βάλει λέει …προοδευτικό πρόσημο στην εφαρμογή του Μνημονίου που ο ίδιος υπέγραψε.

Και αυτή την προοδευτική σφραγίδα δεν μπορεί να την βάλει με τις «δυνάμεις του Μνημονίου» το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ,αλλά μόνον με τον Π.Καμμενο.. Για ποια Αριστερή διακυβέρνηση ομιλεί και σε ποιους απευθύνεται;

Γιατί δεν είναι ειλικρινής ; Να ζητήσει μια δεύτερη ευκαιρία όχι για την Αριστερά ,αλλά για τον εαυτό του.. Να είναι καλά και σαν καλομαθημένο παιδί ,να παίρνει ευκαιρίες αυτός ,να πληρώνουμε οι υπόλοιποι.

Είδαμε την διαπραγμάτευση του . Δεν τα καταφέραμε μας λέει ζητώντας να λυπηθούμε .

Οι ηγέτες δεν κρίνονται για τις προθέσεις τους η για τις επιθυμίες τους. Κρίνονται από αυτό που πετυχαίνουν   για τον λαό τους.

Διαφορετικά όλοι θα μπορούσαν να είναι ηγέτες  .Οι ηγέτες που αξίζουν και μια και δυο ευκαιρίες ,είναι εκείνοι που έχουν προσφέρει στον λαό τους. Και έχουν δοκιμασθεί

Ο κ.Τσίπρας εζυγίσθη και  εμετρήθη: πέτυχε το δικό του Μνημόνιο ,και συγγνώμη να μην ξεχάσω άνοιξε και την ΕΡΤ των 2500 «εργαζομένων».

Και με αυτό το «όπλο» ζητά και πάλι την ψήφο μας . Για να ξαναπροσπαθήσει….  Και βεβαίως έχει το δικαίωμα να ζητά κι άλλη ευκαιρία. Αλλά ας μην μας τρελάνει κιόλας. Ξέρουμε τι έκανε και τι επέτυχε…

Γι αυτό λέω ότι όλα θυμίζουν Απόκριες..

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: