Νεκρό βρέθηκε το ένα από τα οκτώ παιδιά που αγνοούνται, συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσωσης




Μεταφέρθηκε πριν από λίγη ώρα με σκάφος του Λιμενικού Σώματος άλλος ένας, ο 22ος, από τους διασωθέντες Σύρους πρόσφυγες που επέβαιναν στο σκάφος, το οποίο ναυάγησε σήμερα το πρωί ανοικτά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης.

Επίσης, πριν λίγα λεπτά βρέθηκαν και δυο γυναίκες. Ετσι ανεβαίνει στους 24 ο αριθμός των διασωθέντων από τους 46 των επιβαινόντων.

Πριν από λίγο, όμως, βρέθηκε νεκρό και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης ένα εξάχρονο κοριτσάκι από τα οκτώ συνολικά παιδιά που αγνοούνται από το σημερινό ναυάγιο.

Το σύνολο των διασωθέντων ναυαγών μετά τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στο πρώην στρατόπεδο της Μόριας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, του Σ. Μπαλάσκα, Μυτιλήνη, Greece

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Νέο ναυάγιο λέμβου με πρόσφυγες στη Λέσβο – Αγνοούνται 26 άτομα, μεταξύ τους εννέα παιδιά

Νέο ναυάγιο σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου, με αποτέλεσμα να αγνοούνται 26 πρόσφυγες. Άλλα 20 άτομα διασώθηκαν από το Λιμενικό.

Οι πρόσφυγες εντοπίστηκαν από ελικόπτερο της Frontex, ενώ όταν διασώθηκαν από τους λιμενικούς που έφθασαν στο σημείο, δήλωσαν ότι επέβαιναν σε λέμβο η οποία ανετράπη και ότι σε αυτήν βρίσκονταν 26 ακόμα άτομα.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη έρευνες στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Την ίδια ώρα άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων μεταναστών σε θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Μυτιλήνης μετά τον εντοπισμό 13 μεταναστών στη θάλασσα οι οποίοι δήλωσαν ότι επέβαιναν σε λέμβο που ανετράπη και ότι σε αυτήν επέβαιναν 10-12 άτομα ακόμα.

Διασώθηκαν 11 άτομα από πλωτό του λιμενικού , ενώ δύο ακόμα άτομα εντοπίστηκαν στην ακτή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Πάρης Τσιριγώτης)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: