Λάθος 50 ετών το εμπάργκο κατά της Κούβας, δηλώνει ο Αμερικανός πρόεδρος




Υπέρ της άρσης του αμερικανικού εμπάργκο κατά της Κούβας τάχθηκε πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ενώπιον της γενικής συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

«Είμαι πεπεισμένος ότι το Κογκρέσο αναπόφευκτα θα άρει το εμπάργκο που δεν πρέπει πλέον να παραμένει σε ισχύ», επισήμανε Αμερικανός πρόεδρος.

«Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε αρκετά δυνατοί προκειμένου να αναγνωρίζουμε την πραγματικότητα όταν αυτά που πράττουμε δεν οδηγούν πουθενά.

»Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 50 ετών, οι ΗΠΑ άσκησαν έναντι της Κούβας μιας πολιτική που δεν κατάφερε να βελτιώσει την ζωή των Κουβανών πολιτών», τόνισε ο Ομπάμα.

«Έχουμε αλλάξει αυτήν την προσέγγιση. Συνεχίζουμε να έχουμε διαφορές με την κουβανική κυβέρνηση, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα, όμως μέσω των διπλωματικών και εμπορικών σχέσεων», προσέθεσε.

«Η αλλαγή δεν θα επιτευχθεί μέσα σε μια μέρα στην Κούβα, όμως είμαι πεπεισμένος ότι το να είμαστε ανοικτοί προς τους Κουβανούς) και όχι να πιέσουμε τους Κουβανούς θα ευνοήσει τις μεταρρυθμίσεις και θα βελτιώσει την ζωή των πολιτών της χώρας», κατέληξε.

ΠΗΓΕΣ: Reuters, Sputnik, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: