Με $2.000 το μήνα ο Πούτιν έχει στρατολογήσει 3.000 Κουβανούς μισθοφόρους στην Ουκρανία: Τους δίνει 100 φορές περισσότερα από το μέσο μισθό στην Κούβα

epa11160668 A participant holds a placard reading ‘victory for Ukraine’ in a Ukraine related protest in the course of the 60th Munich Security Conference (MSC) during a rally in Munich, Germany, 17 February 2024. More than 500 high-level international decision-makers meet at the 60th Munich Security Conference in Munich during their annual meeting from 16 to 18 February 2024 to discuss global security issues. EPA/ANNA SZILAGYI




Η Wall Street Journal δημοσιεύει άρθρο του José de Córdoba με τίτλο How Russia Recruits Soldiers From Cuba to Fight in Ukraine που αναφέρεται στην στρατολόγηση Κουβανών για να πολεμήσουν υπέρ της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Εισαγωγικά, ο αρθρογράφος αναφέρεται στον θάνατο του Raibel Palacio στην Ουκρανία, ο οποίος ήταν ένας εκ των τεσσάρων φίλων Κουβανών που κατατάχθηκαν στον ρωσικό στρατό, δελεασμένοι από μισθούς της τάξης των 2.000 δολαρίων, μισθούς πολύ υψηλότερους από αυτούς που θα μπορούσαν να κερδίσουν στην πατρίδα τους, όπου ο μέσος μηνιαίος μισθός είναι μικρότερος από 20 δολάρια.

Ο ειδικός αντιπρόσωπος της Ουκρανίας στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, πρέσβης Ruslan Spirin δήλωσε ότι η κυβέρνηση πιστεύει ότι περίπου 400 Κουβανοί πολεμούν στη χώρα. «Το λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας», δήλωσε.

Άλλοι πιστεύουν ότι οι αριθμοί είναι μεγαλύτεροι. Ο Maryan Zablotskyi, μέλος του ουκρανικού κοινοβουλίου, που έχει μελετήσει το θέμα, εκτιμά ότι 1.500 έως 3.000 Κουβανοί έχουν καταταγεί, καθώς η κρατικά ελεγχόμενη οικονομία του νησιού καταρρέει.

Η Ρωσία έχει επίσης στρατολογήσει μαχητές από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, τη Σερβία, το Νεπάλ και τη Συρία, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, για να στηρίξει την πολεμική της προσπάθεια. Στην αντίπαλη πλευρά, ο αριθμός των εθελοντών, που αρχικά αριθμούσε χιλιάδες, συμπεριλαμβανομένων βετεράνων του αμερικανικού στρατού, έχει μειωθεί, καθώς ο πόλεμος βαίνει προς τον τρίτο χρόνο.

Wall Street Journal [How Russia Recruits Soldiers From Cuba to Fight in Ukraine]

«Η Ευρώπη να μην γκρινιάζει για τον Τραμπ αλλά να δει τι θα κάνει για την Ουκρανία»: Παρέμβαση του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε από το Μόναχο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: