Δεν θα υπάρξει κυβέρνηση αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ο Μεϊμαράκης




Αν ο Αλέξης Τσίπρας βγει πρώτος την Κυριακή αυτό θα σημαίνει πως δεν θα υπάρξει κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε τα εσωκομματικά προβλήματα που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ και εκτίμησε πως σύντομα η χώρα θα οδηγηθεί και πάλι σε εκλογές.

«Ο πολίτης καλείται να επιλέξει αν η χώρα θα πάει στην κανονικότητα ή αν θα πάει με τον Τσίπρα που αποδείχθηκε ανίκανος», είπε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος και αναρωτήθηκε τί κρύβεται πίσω από την άρνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να συζητήσει με τη ΝΔ.

«Το ζητούμενο είναι να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες ο κ. Τσίπρας τις ψηφίζει αλλά δεν τις θέλει», είπε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος και ξεκαθάρισε πως δεν θα πρέπει η ΝΔ να θεωρείται δεδομένη σε οτιδήποτε πάει ο κ. Τσίπρας να διαπραγματευτεί.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στις διαφορετικές θέσεις και αντιλήψεις που υπάρχουν μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν συμπεριφέρεται δημοκρατικά.

«Με τις δικές μας ψήφους η χώρα έμεινε στην Ευρώπη και δεν τινάχθηκε, αν πήγαινε μόνο με τις δικές του δεν θα πέρναγε. Μην νομίσετε ότι είμαστε δεδομένοι. Ή οι πολίτες θα ψηφίσουν ΝΔ και θα έχουν σταθερότητα ή θα ψηφίσουν Τσίπρα και θα έχουν αβεβαιότητα», τόνισε.

«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να βάλει πλαστά μηνύματα. Έχει παρασυρθεί τελευταία και στα θέματα διαφθοράς. Εγώ όλα στο φως τα θέλω, και τη λίστα Λαγκάρντ και τη λίστα Τσίπρα. Αυτό που γίνεται τελευταία δεν είναι πολιτικός διάλογος» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Τα σύνθετα προβλήματα απαιτούν συνθέσεις. Έχω πειστεί ότι η λύση είναι σύνθετη και πρέπει να έχουμε συνεννόηση και συνεργασίες. Αν δεν θέλει ο κ. Τσίπρας εμείς θα προχωρήσουμε», είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Ας αναλογιστούν οι πολίτες την καταστροφή που έφερε», είπε ο κ. Μεϊμαράκης και επανέλαβε την ανάγκη οι πολίτες να στηρίξουν τη ΝΔ. Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει διάσπαση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά τις εκλογές.

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως δεν ξέρει τί έχει υπογράψει στη συμφωνία και πως έχει στηρίξει όλη του τη στρατηγική στη λίστα Λαγκάρντ που παραγράφεται τον Δεκέμβριο. « Δεν τα έκλεισε όλα στο Γιούρογκρουπ. Του έμεινε το ασφαλιστικό, η δημόσια διοίκηση, η ΔΕΗ, ο ΑΔΜΗΕ», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης προβλέποντας σκληρά μέτρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε ως στόχο την άμεση ανάκτηση της εμπιστοσύνης από την ΕΕ και δήλωσε πως η χώρα θα μπορέσει να έχει μικρότερη ύφεση. Αναρωτήθηκε πάντως πως μπορεί να λέει ο κ. Τσίπρας περί νέας διαπραγμάτευσης από τη στιγμή που μέσα στο 2015 δεν προβλέπεται νέα διαπραγμάτευση.

Ο κ. Μεϊμαράκης έθεσε την σταθερότητα ως βασικό παράγοντα για να έρθουν επενδύσεις στη χώρα και εξέφρασε την εκτίμηση πως στο τέλος του έτους με κυβέρνηση ΝΔ θα μπορέσει σιγά-σιγά να ομαλοποιείται η κατάσταση στην αγορά.
Αναφορικά με το χρέος, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι το μείζον είναι αν είναι διαχειρίσμο κι αυτό εξαρτάται από την πορεία της οικονομίας.

« Αν ο κ. Τσίπρας είχε δεχτεί την τελευταία αξιολόγηση τώρα θα είχε συζητηθεί η αναδιάρθρωση του χρέους, όχι το κούρεμα αλλά η αναδιάρθρωση», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα πως είτε λέει ψέματα είτε δεν ξέρει.

Μάλιστα θεώρησε δεδομένο πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα είχε φέρει μια πολύ καλύτερη συμφωνία και η χώρα θα είχε βγει στις αγορές.

Ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως δραπετεύει και πως κάνει ότι μπορεί να χάσει. «Ο ίδιος δεν θέλει να βγει» είπε εκφράζοντας την εκτίμηση ότι αισθάνεται «πως κρατά μια απασφαλισμένη χειροβομβίδα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: