Μπορούν να ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα οι τράπεζες, μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους, λέει η πρόεδρος της Εθνικής




Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών εντός του 2015, χωρίς «κούρεμα» των καταθέσεων και με την παροχή ρευστότητας από τα διευρυμένα κανάλια ρευστότητας της ΕΚΤ, ο τραπεζικός τομέας θα είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει βιώσιμες επιχειρηματικές και επενδυτικές πρωτοβουλίες, υποστήριξε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη.

Η κ. Κατσέλη τόνισε ότι η Ελλάδα διαθέτει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, προέβη στις ανωτέρω αναφορές, μιλώντας στο Ετήσιο Συνέδριο του Clinton Global Initiative στη Νέα Υόρκη συμμετέχοντας σε συζήτηση με θέμα «The Greek Crisis and Beyond» μαζί τον νομπελίστα οικονομολόγο Τζόζεφ Στίγκλιτζ.

Η κ. Κατσέλη ανέφερε ότι παρά τις δυσκολίες επιμέρους ρυθμίσεων της συμφωνίας, το 2015 μπορεί να αποτελέσει ορόσημο για την επανεκκίνηση της οικονομίας εφόσον δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για πολιτική και οικονομική σταθερότητα και για ευρύτατη συναίνεση στην υλοποίηση συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων και δεσμεύσεων οι οποίες επιτρέπουν τον βιώσιμο οικονομικό μετασχηματισμό της Ελληνικής οικονομίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: