Απειλεί με δολοφονίες Αμερικανών οικονομικών παραγόντων η αλ Κάιντα, για να αποσταθεροποιήσει τις ΗΠΑ




Αμερικανούς πολιτικούς, επιχειρηματίες και οικονομολόγους απειλεί να δολοφονήσει η αλ Κάιντα, συντάσσοντας και δημοσιεύοντας και σχετικό κατάλογο, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο NBC.

Η τρομοκρατική οργάνωση ανάρτησε σε ιστότοπό της έναν κατάλογο, στα αγγλικά, με υποψήφια θύματα. Στον κατάλογο υπάρχουν «τρανταχτά» ονόματα, όπως αυτό του συνιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, τον επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ και τον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Μπεν Μπέρνακι.

Η οργάνωση ισχυρίστηκε πως οι δολοφονίες αυτών που επιλέχθηκαν θα προκαλέσουν αστάθεια στην οικονομία των ΗΠΑ και θα αποτρέψουν αυτό που αποκαλούν «αναγέννηση» των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, όσοι επιλέχθηκαν θα αφαιρεθούν από την λίστα αν αποσύρουν τα χρήματα τους από την οικονομία των ΗΠΑ και τα επενδύσουν σε άλλες χώρες.

Ο κατάλογος, πάντως, περιέχει και πολλά λάθη. Για παράδειγμα η αλ Κάιντ απειλεί να σκοτώσει τον τον Σαμ Γουόλτον, τον ιδρυτή του επιχειρηματικού κολοσσού Walmart, ο οποίος, όμως, έχει πεθάνει το 1992.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Γ.Σ.)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: