Ανοίγει το οδόφραγμα της Δερύνειας, αναφέρει ο τουρκοκυπριακός Τύπος




Το άνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας στις παρυφές της κατεχόμενης Αμμοχώστου αναμένεται να ανακοινωθεί από τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις.

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα αναφέρει ότι θα χρησιμοποιηθεί ο υφιστάμενος δρόμος της Λεωφόρου Αμμοχώστου, ενώ την περιοχή φέρεται να επισκέφθηκε ο Μουσταφά Ακιντζί.

Σε δηλώσεις στην Κίπρις, ο εκπρόσωπος της «Πρωτοβουλίας Αμμόχωστος» Οκάν Νταγλί, μίλησε για ελπιδοφόρα εξέλιξη, καθώς ο δρόμος θα περιορίσει το χρόνο σύνδεσης της Δερύνειας με την Αμμόχωστο σε πέντε λεπτά.

Άλλα δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο, αναφέρουν ότι η ανακοίνωση για άνοιγμα του οδοφράγματος θα γίνει και από τους δύο ηγέτες τις επόμενες ημέρες ή μέχρι το τέλος του χρόνου.

Το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας ήταν από τα πρώτα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που εξήγγειλαν ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, αλλά η υλοποίηση της προσέκρουσε σε ενστάσεις του κατοχικού στρατού που θεωρεί την περιοχή στρατιωτική ζώνη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (ανταπόκριση Α. Βικέτου)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: