Αν και ιδεολογικοί εχθροί, η εξουσία ενώνει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ 

Η υπόθεση της αποπομπής του κ. Δημήτρη Καμμένου από την κυβέρνηση είναι αποκαλυπτική του τρόπου με τον οποίο δρα το πολιτικό σύστημα της χώρας. Τα γνωρίζουν, τα κρύβουν, και όταν τους «συλλαμβάνουν» σπεύδουν να διορθώσουν μιλώντας για ηθική και για πάταξη φαινομένων, όπως αυτά για τα οποία κατηγορείται ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ.

Τη νέα κυβέρνηση, όπως προέκυψε μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, αποτελούν εκπρόσωποι δύο διαφορετικών κόσμων. Από τη μία ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στεγάζει κάθε καρυδιάς καρύδι, και από την άλλη το κόμμα του κ. Πάνου Καμμένου, στο οποίο βρίσκουν καταφύγιο άνθρωποι της συντηρητικής παράταξης, εκπρόσωποι του εκκλησιαστικού κατεστημένου και ακροδεξιοί. Τα δύο κόμματα ενώνει μόνο η εξουσία, διότι κατά τα άλλα οι διαφορές τους είναι τεράστιες. Ομιλούμε για ιδεολογικούς εχθρούς, με διαφορετική νοοτροπία και συμπεριφορά.

Εάν η χώρα δεν ήταν υποταγμένη σε μνημόνια και εάν δεν είχε παραδώσει μέρος της κυριαρχίας της στους δανειστές, θα αποτελούσε απόλαυση η παρακολούθηση του πολιτικο-ιδεολογικού φαινομένου της κυβερνητικής συνύπαρξης του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Ομως, η πατρίδα μας και ο λαός περνούν μία από τις χειρότερες περιόδους στην ιστορία από τον εμφύλιο μέχρι σήμερα, και απαιτείται σύνεση και αποφασιστικότητα για να ξεφύγουμε από τη μέγγενη του Μνημονίου.

Ο πρωθυπουργός επέλεξε τον περασμένο Ιούλιο, υπό το βάρος ενός άνευ προηγουμένου εκβιασμού, να αποδεχθεί το τρίτο Μνημόνιο. Ανεξάρτητα από τις όποιες δικαιολογίες ήταν μία απόφαση που τον «τραυμάτισε» πολιτικά αν και ο λαός του έδωσε ακόμα μία ευκαιρία. Θυμίζω ότι τον Οκτώβριο του 2010 είχε δώσει και στον κ. Παπανδρέου μία ανάλογη δεύτερη ευκαιρία, ο οποίος την άφησε ανεκμετάλλευτη.

Η εντολή του λαού την περασμένη Κυριακή ήταν ξεκάθαρη και αφορά την υλοποίηση του Μνημονίου που υπέγραψε ο πρωθυπουργός. Είναι χειρότερο Μνημόνιο από αυτό που υποσχέθηκε να σκίσει τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά αυτό δεν έχει πιά σημασία. Εχουμε όλοι καταλάβει ότι οι δανειστές είναι αδίστακτοι και δεν υποχωρούν ανεξάρτητα της ρητορικής των Ελλήνων πολιτικών. Η υλοποίηση του Μνημονίου είναι μονόδρομος, όχι επειδή μας αρέσει αλλά επειδή οι πολίτες επιθυμούν να τελειώνει αυτό το μαρτύριο και απαιτούν πράξεις, διότι τα λόγια τα βαρέθηκαν Εφτασε η στιγμή, λοιπόν, οι πολιτικοί να τιμήσουν την υπογραφή τους…

WWW.ETHNOS.GR, WWW.MIGNATIOU.COM

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: