Αλέξης Τσίπρας: “Οι πολίτες θα επιλέξουν ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές”




Τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες θα επιλέξουν ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 80ης Διεθνούς Έκθεσης και παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή εναντίον της Ν.Δ. και του προέδρου της Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

«Από τις εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της δεν προκύπτει τίποτα άλλο πέρα από την βούληση να γυρίσουμε πίσω στις πιο σκοτεινές περιόδους της προηγούμενης πενταετίας, να γυρίσουμε πίσω στη μαύρη περίοδο του κ. Σαμαρά και των συνεργατών του», είπε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε ότι στόχος της Ν.Δ. είναι η ακόμη πιο σφοδρή επίθεση στη υγεία, την παιδεία και τη δημόσια διοίκηση, ενώ υποστηρίζει και την απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι θέλει να σταματήσει τη μεγάλη προσπάθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του ελέγχου της λίστας υπόπτων για φοροδιαφυγή, και να κλείσει και πάλι την ΕΡΤ.

Η Ν.Δ. και ο κ. Μεϊμαράκης, είπε, θέλουν: «Να συνεχίσουν την απορύθμιση της αγοράς εργασίας. Να αποσύρουν το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των καναλιών.

»Να τερματίσουν το φιλόδοξο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης. Να ακυρώσουν το νόμο για τις εκατό δόσεις.

»Να προσανατολίσουν το φοροκυνηγητό στους μικροοφειλέτες που δεν έχουν αντικειμενικά δυνατότητα να πληρώσουν».

Προειδοποίησε για τους κινδύνους που εγκυμονεί τυχόν επιστροφή της Ν.Δ. στην εξουσία και έκανε αναφορά και σε υποθέσεις σκανδάλων, επισημαίνοντας: «Ο βίος και η πολιτεία της, βίος και πολιτεία μικρών και μεγάλων σκανδάλων αποτελούν αρκετή απόδειξη για αυτό. Τίποτα άλλο. Κανένα όραμα, καμία στρατηγική, κανένα συνεκτικό πρόγραμμα.

»Γιατί αν η ΝΔ επιστρέψει στην εξουσία μαζί της θα γυρίσουν και τα δίκτυα της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας. Τα δίκτυα που νέμονταν τις κρατικές χρηματοδοτήσεις επί χρόνια, στερώντας την πραγματική οικονομία από πολύτιμους πόρους και από έργα προοπτικής.

»Και είναι ακριβώς αυτό το πλέγμα επιλογών και δεσμεύσεων που έχει η ΝΔ, το οποίο θα βάλει σε κίνδυνο τις δυνατότητες εξόδου της Ελλάδας από την κρίση».

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να αναρωτηθούν «ποιος έχει τα εχέγγυα, το ήθος, τις ικανότητες και τη γνώση όχι να εξυπηρετήσει τον εαυτό του και τα ιδιαίτερα μικρά και μεγάλα συμφέροντα, αλλά τις ζωντανές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό».

Αναφερόμενος στην εκλογική μάχη της 20ης Σεπτεμβρίου είπε πως «κρίνεται ο αναπτυξιακός προσανατολισμός και η συνέχιση μιας προσπάθειας για την ανασυγκρότηση οικονομική, διοικητική, κοινωνική της χώρας μας πέρα και έξω από την παρακμή του χρεοκοπημένου παλιού πολιτικού συστήματος.

»Αυτό είναι το μεγάλο δίλημμα αυτών των εκλογών και είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες, ο ελληνικός λαός, οι ζωντανές και δημιουργικές δυνάμεις αυτής της ισοπεδωμένης αλλά περήφανης κοινωνίας ξέρουν ήδη τι θα επιλέξουν. Θα επιλέξουν να κοιτάξουν το μέλλον με ελπίδα και προσδοκία.

»Θα επιλέξουν να βάλουν οριστικό τέλος στο σχέδιο παλινόρθωσης μιας εξουσίας που χρεοκόπησε τη χώρα και ισοπέδωσε την οικονομία. Θα επιλέξουν ξανά το ΣΥΡΙΖΑ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: