Αδωνις: Δεν είμαι από τζάκι, δεν έχω πολιτική προίκα…




Για την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου στη Νέα Δημοκρατία μίλησε χθες το βράδι στο κεντρικό δελτίο του Mega ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι έλαβε την απόφαση αυτή γιατί θέλει να δώσει στην κοινωνία το μήνυμα ότι “μπορεί κάποιος που δεν είναι από τζάκι, δεν έχει μηχανισμούς, δεν έχει πολιτική προίκα και δεν είναι πολλά χρόνια στην πολιτική να ονειρεύεται και να οραματίζεται να παίξει ηγετικό ρόλο στη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη”.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε αισιόδοξος πως θα μπορέσει να συγκεντρώσει τις υπογραφές που απαιτούνται, λέγοντας ότι “ήταν εξαιρετικά θερμή” η πρώτη ανταπόκριση από τα στελέχη της ΝΔ και τα στελέχη της Πολιτικής Επιτροπής με τα οποία επικοινώνησε, ενώ είπε πως ένα debate μεταξύ των υποψηφίων “πρέπει να γίνει οπωσδήποτε” και δήλωσε έτοιμος να συμμετάσχει.

“Εγώ δεν έχω μηχανισμούς. Είμαι αυτό που βλέπετε, αλλά στα πρώτα τηλεφωνήματα προς τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, οι 8 στους 10 έβαλαν την υπογραφή τους” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega -την πρώτη μετά την ανακοίνωση της απόφασής του να είναι υποψήφιος- ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι η απόφαση αυτή δεν συναρτάται από τις υπόλοιπες υποψηφιότητες. “Δεν θέλω να μιλάω για τις άλλες υποψηφιότητες. Εγώ είμαι υποψήφιος και αυτό δεν έχει να κάνει με το αν θα είναι υποψήφιος ο κ. Μεϊμαράκης” είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε Δεξιός και επανέλαβε ότι πιστεύει “σε μια ΝΔ όπως είναι η γαλλική Δεξιά υπό τον Νικολά Σαρκοζί”, προσθέτοντας όμως πως “μέσα στη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη χωράμε όλοι” και πως η δική του ένσταση είναι ότι “δεν μπορεί κάποιοι να ντρέπονται να λένε αυτό που είναι και κάποιοι άλλοι να μην ντρέπονται”.

“Τα όρια της ΝΔ είναι από τη Δεξιά μέχρι το κέντρο” ανέφερε, αρνήθηκε όμως να υπεισέλθει περαιτέρω στην ιδεολογική συζήτηση, τονίζοντας ότι η ανάγκη είναι να “εστιάσουμε στις πολιτικές”. Μεταξύ άλλων, μάλιστα, αναφέρθηκε στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, στον έλεγχο της λαθρομεταναστευτικής ροής, αλλά και στη δυνατότητα εφαρμογής του νόμου που προβλέπει επέμβαση της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, με αφορμή την κατάληψη των αντιεξουσιαστών στο ΤΕΙ Αιγάλεω για την υπόθεση Ρωμανού.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως οραματίζεται μια ΝΔ “ανοιχτή στην κοινωνία, που θα πει στους νέους που γύρισαν την πλάτη ότι η ΝΔ είναι το σπίτι τους και ότι αν επιλέξουν να έρθουν μαζί θα βρουν ανοιχτές πόρτες και γραφεία, ανοιχτό δρόμο για να προχωρήσουν”.

“Θέλω -δήλωσε επίσης- να μιλήσω στους ανέργους που μας γύρισαν την πλάτη και να τους πω ότι μόνο με τις ιδέες που εκπροσωπεί σε όλη την Ευρωπη η ευρωπαϊκή δεξιά μπορούμε να στρίψουμε την οικονομία ώστε να μπορέσουν οι άνεργοι να βρουν δουλειά”.

Είπε ακόμη ότι θέλει μια ΝΔ “που στις επόμενες εκλογές θα κερδίσει τον Τσίπρα”, γιατί -όπως υπογράμμισε- “η παραμονή του στην εξουσία βλάπτει τη χώρα”. Στο σημείο αυτό, μάλιστα, αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα για τη ΝΔ, δήλωσε πως “χάσαμε 192.000 ψήφους γιατί δώσαμε την εντύπωση ότι δεν θα έχουμε σκληρή σύγκρουση με την Αριστερά του Τσίπρα”, όταν -όπως ανέφερε- αυτό που ήθελε η παράταξη ήταν να διασφαλίσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: