Ο Έλληνας Πρωθυπουργός στην Αίγυπτο για τα εγκαίνια της Nέας Διώρυγας του Σουέζ




Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί σμερα Πέμπτη στην Αίγυπτο, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ.΄Στο περιθώριο των εκδηλώσεων, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβιέτεφ.

Η επέκταση της νέας πτέρυγας του Σουέζ, έχει διαφημιστεί από την κυβέρνηση του κ. Αλ Σίσι ως «αναγέννηση της Αιγύπτου».

Το έργο κόστισε περί τα 8,5 δις δολάρια που καλύφθηκαν από την έκδοση κρατικών ομολόγων, και αναμένεται, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, να αναζωογονήσει την οικονομία της χώρας μετά από πολλά έτη ύφεσης.

Η επέκταση της διώρυγας θα επιτρέψει την έλευση περισσότερων πλοίων. Η μήκους 120 μιλίων Διώρυγα του Σουέζ, είναι η συντομότερη οδός που συνδέει την Ευρώπη με την Ασία, και καλύπτει το 8% του παγκόσμιου εμπορίου μέσω θαλάσσης.

Το νέο έργο συμπεριλαμβάνει την κατασκευή μιας παράλληλης διώρυγας μήκους 23 μιλίων, που θα διευκολύνει την κατά το σημείο εκείνο ταυτόχρονη διέλευση δύο πλοίων με αντίθετη κατεύθυνση.

Για τη «νέα διώρυγα Σουέζ», εργάστηκαν περίπου 43.000 εργάτες, σε βάρδιες που κάλυπταν ολόκληρο το 24ωρο. Στην τελετή των εγκαινίων θα παραστούν πολιτικοί ηγέτες και αρχηγοί κρατών από τις περισσότερες χώρες του κόσμου.

ΚΥΠΕ – Χρήστος ΜιχαηλίδηςΕλλάδα/ΑΘΗΝΑ 5/8/2015 18:49

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: