Κυβέρνηση-ΝΔ “πλακώθηκαν” και για το μεταναστευτικό – Σταύρος: Κυβέρνηση “δεν βγαίνει”




“Η Νέα Δημοκρατία, ή δεν γνωρίζει σε ποιο θέμα αναφέρεται, ή σκόπιμα σπεκουλάρει πάνω στη μισαλλοδοξία και την ξενοφοβία προκειμένου να αντλήσει ψήφους από τη Χρυσή Αυγή”, σημειώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε δήλωση-απάντηση που εξέδωσε στην ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Κώστα Καραγκούνη, για το μεταναστευτικό.

«Δεν είναι δυνατό να σχολιάζει με εγκληματική ανευθυνότητα μία ανθρωπιστική κρίση με πανευρωπαϊκές διαστάσεις, που ουδεμία σχέση έχει με τη μετανάστευση. Εμπλέκοντας, μάλιστα, ακόμη πιο ανεύθυνα, τις σχέσεις της Ελλάδας με τις γειτονικές της χώρες» αναφέρει η κ. Γεροβασίλη. «Μόνο την εβδομάδα μεταξύ 8 και 14 Αυγούστου, 24.000 άνθρωποι έφτασαν στα παράλια των ελληνικών νησιών, στη μέγιστη πλειονότητά τους πρόσφυγες προερχόμενοι από τη Συρία (το 82% σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ)», επισημαίνει. Η κ. Γεροβασίλη τονίζει, επιπλέον, ότι «ο κ. Μεϊμαράκης ακολουθεί πιστά τη ρητορική της προηγούμενης ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και συνεχίζει το φλερτ με τη Χρυσή Αυγή». «Τα πρόσωπα αλλάζουν. Η επικίνδυνη πολιτική της ΝΔ παραμένει η ίδια», σχολιάζει.

Αναφερόμενη στη στάση της κυβέρνησης, η κυβερνητική εκπρόσωπος εκτιμά πως «η κυβέρνηση ανταποκρίνεται με ταχύτητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, σεβόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς συμβάσεις για τους πρόσφυγες».

Χαρακτηριστικά, η κ. Γεροβασίλη αναφέρει πως οι ελληνικές αρχές ταυτοποίησαν μέσα σε πέντε ημέρες 7.000 άτομα, τη στιγμή που όλα τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν ταυτοποιήσει 8.000 σε διάρκεια τεσσάρων ετών και πως, επιπλέον, δρομολογήθηκε η μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα, όπου δημιουργούνται χώροι υποδοχής με ανθρώπινες συνθήκες, όπως αυτός του Ελαιώνα.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, για το οξύ πρόβλημα του μεταναστευτικού, είχε κάνει την ακόλουθη δήλωση:

«Αφού επί 7 μήνες μετέτρεψαν το μεταναστευτικό σε πραγματική ωρολογιακή βόμβα, σήμερα που σημειώνονται σοβαρά γεγονότα στα σύνορα με τα Σκόπια, η αρμόδια υπουργός προκλητικά δηλώνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει κάτι για το πρόβλημα διότι έχει παραιτηθεί.

Δεν έχει καταλάβει η ίδια, αλλά και η κυβέρνηση, ότι μέχρι να αντικατασταθεί, παραμένει πλήρως υπεύθυνη για την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. Ανεύθυνα ξεκίνησαν, ανεύθυνα πολιτεύτηκαν και ανεύθυνοι παραμένουν ως το τέλος».

Δεν υπάρχει δυνατότητα για κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, δήλωσε ο Στ. Θεοδωράκης μετά τη συνάντησή του με τον Ευ. Μεϊμαράκη

Όπως το χειρίστηκε ο κ. Τσίπρας, δεν υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Ευάγγελο Μεϊμαράκη. «Εκλογές το συντομότερο με σεβασμό στις συνταγματικές διαδικασίες», σημείωσε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε ότι θα μπορούσαν να αποφευχθούν τώρα οι εκλογές και να γίνουν στο τέλος του χρόνου αφού θα σταθεροποιείτο η οικονομία.

Επανέλαβε ότι η χώρα χρειάζεται κυβερνήσεις συνεργασίας και κοινωνικές συναινέσεις ακόμη και στη θεωρητική, όπως είπε περίπτωση, το Ποτάμι να είχε αυτοδυναμία, δεν θα μπορούσε να λύσει τα προβλήματα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ερωτηθείς για τις επικρίσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον τρόπο που χειρίστηκε τις διερευνητικές εντολές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, είπε ότι είναι καιρός που δεν παρακολουθεί τα λεγόμενα της τα οποία αντανακλούν στον ψυχισμό της.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: