Για συνομωσία από ψηλά με στόχο τον ίδιο, ομιλεί ο Αλέξης Μητρόπουλος




Στο θέμα που έχει προκύψει με το αίτημα του εισαγγελέα Δραγάτση για άρση της ασυλίας του Αλέξη Μητρόπουλου αναφέρθηκε όπως ήταν αναμενόμενο μιλώντας στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής.

Σύμφωνα με το Mega, ως προς το πολιτικό σκέλος της υπόθεσής ο κ. Μητρόπουλος έκανε λόγο για συνωμοσία από ψηλά με φόντο τον ίδιο και στόχο να σπιλωθεί το όνομά του. Ως προς το δικαστικό κομμάτι της υπόθεσης ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία φορολογική εκκρεμότητα.

“Την Τρίτη ο Νικολούδης μου αποκάλυψε πως στέλεχος της κυβέρνησης έδωσε εντολή στον εισαγγελέα να στείλει τον φάκελλο στη βουλή, παρά το γεγονός ότι την είχε ξαναστείλει πριν από δύο χρόνια και είχε αποτύχει. Τα έχω αποκαλύψει όλα στον πρόεδρο. Ο σύντροφος Φλαμπουράρης τα ξέρει από την Πέμπτη. Δεν υπάρχει φορολογική εκκρεμότητα”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητρόπουλος.

Στα όσα είπε του απάντησε άμεσα ο υπουργός Επικρατείας – αρμόδιος για την πάταξη της διαφθοράς -, Π. Νικολούδης, λέγοντας:

“Ούτε γνωρίζω εάν κάποιος – οποιοσδήποτε – έκανε παρέμβαση για την υπόθεση του κ. Μητρόπουλου και κατά συνέπεια ούτε είπα σε οποιονδήποτε ότι υπουργός παρενέβη για την επίμαχη υπόθεση”.

Ο κ. Μητρόπουλος όμως έστρεψε τα “πυρά” του για την υπόθεση και κατά του Χρ. Σπίρτζη λέγοντας:

“Μαθαίνω πως κάποια κανάλια επειδή ποντάρουν στο να μπει ο Σπίρτζης επικεφαλής στην Περιφέρεια Αττικής πάνω από τον ηρωικό Πάντζα και τον Αθανασίου, πάνω απ’ όλους μας, άρχισε ένα πόλεμο σε βάρος μου άνευ προηγουμένου”.

Ο κ. Σπίρτζης απάντησε στον Αλέξη Μητρόπουλο λέγοντας:

“Με την υπόθεση του συντρόφου δεν έχω καμία εμπλοκή ούτε γνώση της υπόθεσης. Δήλωσα στον πρόεδρο ότι είμαι διαθέσιμος για οποιαδήποτε περιφέρεια και οποιαδήποτε θέση εκλόγιμη και μη”

Στο δικαστικό μέτωπο, και πάντοτε σύμφωνα με τα έγγραφα, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους βασιζόμενο στην απόφαση 677/2015 του Εφετείου της Αθήνας, δεν κάνει δεκτή την άποψη της εισηγήτριας και αποφαίνεται ότι η αξίωση του Δημοσίου για την επιβολή προστίμου δεν έχει παραγραφεί.

Στη συνέχεια, η τελευταία απόφαση του Εφετείου με αριθμό 3792, η οποία δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί, αποφαίνεται ότι ο κ. Μητρόπουλος επαναπάτρισε μεν με τον νόμο Αλογοσκούφη ένα ποσό, όχι όμως ολόκληρο, για το οποίο τώρα καλείται να πληρώσει κύριο φόρο και προσαυξήσεις που φθάνουν τις 800.000 ευρώ.

Μιλώντας στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του Μέγκα, ο Αλέξης Μητρόπουλος αμφισβήτησε την ύπαρξη των δικαστικών αποφάσεων σε πολύ υψηλούς τόνους.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: