Αποφασίζει για την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ η ΔΗΜΑΡ




Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ για να αποφασίσει την κάθοδο στις εκλογές σε κοινό ψηφοδέλτιο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, βάσει πρότασης της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ημερησία, τονίζει ότι στόχος μας είναι η δημιουργία των οι προϋποθέσεις για μία μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία στη χώρα.

«Οι συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο. Θέλω να ελπίζω ότι οι στόχοι που δεν επιτεύχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και στους οποίους είμαστε πλέον κοντά, θα επιτευχθούν σήμερα κάνοντας τα απαραίτητα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε ότι η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ θα συγκροτήσει μία δημοκρατική συμπαράταξη η οποία σήμερα είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. «Σε αυτήν πρέπει να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις και κινήσεις για να μπορέσει να έχει καταλυτικό ρόλο την επόμενη ημέρα.

»Πρόκειται για συμπαράταξη κομμάτων και όχι για προσχωρήσεις του ενός στον άλλον ή συμμετοχή του ενός στην προσπάθεια διεύρυνσης του άλλου. Εκλογική συμπαράταξη με διατήρηση της πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας των κομμάτων.

»Τώρα χρειάζεται η συσπείρωση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που εκφράζουν τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Είναι απαραίτητο ένα ισχυρό ρεύμα ρεαλισμού και λογικής».

Ο ίδιος αποφεύγει, πάντως, να επιβεβαιώσει πληροφορίες που τον φέρουν επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Μ. Μιχαήλ)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: