Σε τι λέμε όχι, γιατί ψηφίζουμε ΝΑΙ…




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ

Σε λίγες ώρες καλούμαστε να ασκήσουμε το δημοκρατικό δικαίωμά μας. Που πλέον έχει μετατραπεί σε ύψιστο πατριωτικό καθήκον. Το δημοψήφισμα που επέβαλαν στον ελληνικό λαό ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής δεν αφορά πια μόνο τα παιγνίδια τακτικής, τις απέλπιδες προσπάθειες για δραπέτευση από την πραγματικότητα.

Δεν αφορά μόνο την προσπάθεια της παρέας που έδωσε τη χαριστική βολή στη χώρα να γαντζωθεί στην εξουσία για να αποφύγει τις συνέπειες των κατορθωμάτων της. Ισοπέδωσε την ήδη καθημαγμένη οικονομία, προσθέτει χιλιάδες Ελληνες στις λίστες των απολυμένων, βουλιάζει κάθε ελληνική οικογένεια στην καταδίκη των 60 ευρώ ημερησίως, που την επόμενη εβδομάδα δεν θα υπάρχουν, ποδοπάτησε το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού που απέμεινε στους πολίτες, κορόιδεψε τους πάντες και συνεχίζει να το κάνει απροκάλυπτα.

Εξαΰλωσαν τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας της Ελλάδας στο εξωτερικό, κερδίζοντας μόνο τις συμβουλές του Μαδούρο να τρώμε ζωοτροφές αντί να υποχωρήσουμε. Κατόρθωσαν να καταστρέψουν συθέμελα μια χώρα που με δυσκολίες τρομακτικές στεκόταν στα πόδια της, πριν καν υπογράψουν το Μνημόνιο για το οποίο ικέτευαν μέχρι χθες. Και καταφεύγουν σε γνωστές (αλλά πάντα με την ίδια κατάληξη) μεθόδους εκφοβισμού του λαού. Στο υπουργείο Αμυνας χθες ο κ. Καμμένος μπροστά σε έναν σιωπηλό πρωθυπουργό απειλούσε ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις θα διασφαλίσουν τη σταθερότητα στο… εσωτερικό της χώρας, ενώ απειλές εκτοξεύονταν εναντίον όσων δεν υποκύπτουν στην προπαγάνδα τους. Οσων ξεσκεπάζουν το ψέμα τους ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν την Τρίτη. Το ψέμα ότι δεν κινδυνεύουν με κούρεμα οι καταθέσεις, ότι υπάρχουν λεφτά για μισθούς και συντάξεις.

Εχουμε μία μόνο ευκαιρία για τη σωτηρία της Πατρίδας μας. Για να βάλουμε φρένο στα σκοτεινά σχέδια του Σόιμπλε και του «λόμπι της δραχμής».

Να ψηφίσουμε για την αξιοπρέπεια των χιλιάδων ηλικιωμένων, για την ελπίδα των ανέργων να ξαναβρούν δουλειά, του επιχειρηματία να κρατήσει ανοιχτή τη δουλειά του, του αγρότη να μπορεί να καλλιεργήσει τη γη του και να πουλήσει τα προϊόντα του. Ψηφίζουμε για το μέλλον των παιδιών μας. Για να μη μετατρέψουμε τα παιδιά μας σε λαθρομετανάστες της Ευρώπης. Λέμε όχι στον εμφυλιοπολεμικό διχασμό, κόβουμε τον δρόμο στα σχέδια και τις ιδέες αυταρχικής εκτροπής από ένα επικίνδυνο μείγμα λαϊκιστικού εθνικοσοσιαλισμού και αριστερίστικου ακτιβισμού. Ψηφίζουμε Ελλάδα, Ψηφίζουμε Ευρώπη. Λέμε ΝΑΙ στην ελπίδα. Λέμε ΝΑΙ σε ένα νέο ξεκίνημα για την Πατρίδα μας.

[email protected]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: