Η Ιταλία τείνει χείρα βοηθείας… Ρέντσι προς Γερμανούς: “Σταματήστε να ταπεινώνετε την Ελλάδα”…




Η Ιταλία τείνει χείρα βοηθείας στην Ελλάδα και θα κάνει τα πάντα για να υπάρξει συμφωνία, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης.

Τα σημεία εκκίνησης για να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία δεν απέχουν μεταξύ τους, η απόσταση μεταξύ μας έχει συρρικνωθεί, εξήγησε ο Μ. Ρέντσι.

Είμαστε όλοι προσηλωμένοι στην εξεύρεση μιας συμφωνίας για την Ελλάδα, όμως η κατάσταση στον κόσμο είναι σύνθετη και γι’ αυτό η Ευρώπη πρέπει να επιστρέψει και να κάνει αυτό που οφείλει, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: «O Mαττέο Ρέντσι διαμηνύει στην Αγγελα Μέρκελ: σταματήστε να ταπεινώνετε την Ελλάδα», είναι η ουσία της θέσης που πρόκειται να κάνει σαφή σήμερα ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός στην Γερμανίδα καγκελάριο, σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα του Μιλάνου «Il Sole 24 Ore».

Όπως μεταδίδουν οι ιταλοί απεσταλμένοι από τις Βρυξέλλες, παράλληλα, η κυβέρνηση της Ρώμης συνεχίζει να τάσσεται υπέρ μιας άμεσης λύσης η οποία να βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει το γρηγορότερο δυνατόν στην χρηματοοικονομική ομαλότητα.

— «Το μεγάλο θέμα της Ευρώπης δεν τελειώνει το Σάββατο ή την Κυριακή με συμφωνία για την Ελλάδα, αλλά θα συνεχιστεί μέχρι να βρεθεί το θάρρος για να λεχθεί ότι χρειάζεται μια επιπλέον συζήτηση για την ανάπτυξη και όχι για την λιτότητα, για τις αξίες και όχι για το χρήμα», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, κατά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Έντα Κένι.

Παράλληλα ο Ρέντσι τόνισε ότι «οι δηλώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ευελιξία και το σχέδιο Γιούνκερ είναι θετικά στοιχεία, αλλά δεν φανερώνουν, ακόμη, το αναγκαίο θάρρος».

— «Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να ξανασυναντηθούμε. Εργαζόμαστε με στόχο αυτή την συμφωνία, θεωρούμε ότι είναι κάτι το εφικτό», δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις των θεσμών με την Ελλάδα.

Ο Ματέο Ρέντσι πρόσθεσε πως «δεν πρέπει κανείς να νομίζει ότι τώρα, που κάναμε τις μεταρρυθμίσεις, η Ιταλία πρέπει να πηγαίνει στην Ευρώπη με βλέμμα ικανοποίησης. Παραμένει το θέμα της σχέσης ανάπτυξης και λιτότητας και θέλουμε η Ευρώπη να γίνει και πάλι οίκος της ανάπτυξης, όχι των στατιστικών».

Θ. Ανδρεάδης-Συγγελάκης, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: