Μίλησαν Πούτιν-Λαγκάρντ, αλλά όχι για ρωσική βοήθεια στην Ελλάδα




Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ  συζήτησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία, το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος, όπως δήλωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Η αναζήτηση της βέλτιστης λύσης για την επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους θα συνεχιστεί, λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα όλων των μερών», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Πρόσθεσε ότι το τηλεφώνημα μεταξύ Πούτιν και Λαγκάρντ  δεν συνδέεται με οποιαδήποτε πιθανή ρωσική βοήθεια προς την Ελλάδα.

Το ΔΝΤ δήλωσε νωρίτερα τη Δευτέρα ότι παρακολουθεί την κατάσταση στην Ελλάδα και είναι έτοιμο να δώσει βοήθεια, εφόσον ζητηθεί, μετά το δημοψήφισμα με το οποία απερρίφθησαν οι όροι διάσωσης των δανειστών.

— Τα αποτελέσματα του χθεσινού δημοψηφίσματος στην Ελλάδα και ζητήματα περαιτέρω ανάπτυξης της ελληνορωσικής συνεργασίας συζήτησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την υποστήριξή του στο λαό της Ελλάδας ενώπιον των δυσκολιών που η χώρα οφείλει να υπερβεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του Κρεμλίνου που εκδόθηκε μετά την τηλεφω νική επικοινωνία των δύο ηγετών.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησαν επίσης “πολλά ζητήματα που συνδέονται με την ανάπτυξη της ρωσο-ελληνικής συνεργασίας”, προστίθεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

(ΚΥΠΕ-REUTERS/ΘΝΕ/ΓΧΡ)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: