Ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα δάνεια που θα χρειαστεί η Ελλάδα από το νέο πρόγραμμα στήριξης του ESM, σύμφωνα με την αξιολόγηση των θεσμών, θα ανέλθουν μεταξύ 78 και 84 δισ.ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια.

«Βάση διαπραγμάτευσης για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (EΜΣ)», αποτελεί η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, ανέφερε αξιωματούχος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Αυτό,ανέφερε,επισημαίνει σε γενικές γραμμές η κοινή αξιολόγηση των θεσμών (Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ) που εστάλη χθες το βράδυ στο Eurogroup.

— «Θα είναι μια δύσκολη συνάντηση» δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Όπως είπε, «ορισμένοι υπουργοί διατηρούν επικριτική στάση απέναντι την ελληνική πρόταση, τόσο αναφορικά με την ουσία της πρότασης όσο και με το αν μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική πλευρά».

Ανέφερε ότι «δεν έχουμε ακόμα φτάσει στο σημείο της συμφωνίας και οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εξετάσουν σήμερα αν είναι ικανοποιητικά τα μέτρα που προτείνει η ελληνική πλευρά και αν υπάρχει δέσμευση, σοβαρότητα και “ιδιοκτησία” των μέτρων έτσι ώστε να ανακτηθεί η χαμένη εμπιστοσύνη».

Μαρία Αρώνη, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: