Η Μέρκελ κλήτευσε τον Αμερικανό πρέσβη μετά τις αποκαλύψεις των Wikileaks




Στην κλήτευση του Αμερικανού πρέσβη φέρεται να προχώρησε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μετά τις αποκαλύψεις των WikiLeaks, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο κυβερνητική πηγή.

Οι αποκαλύψεις αφορούν παρακολουθήσεις από πλευράς των ΗΠΑ των επικοινωνιών της καγκελαρίου της Γερμανίας, του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και όσων διετέλεσαν υπουργοί Οικονομίας και αφορούν την περίοδο 2011 – 2015.

Όπως αποκαλύπτουν τα απόρρητα έγγραφ της NSA και των βρετανιών μυστικών υπηρεσιών, από τον Οκτώβριο του 2011 η Μέρκελ δεν πίστευε ότι ένα γενναίο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους -όπως αυτό που έγινε με το PSI- θα αποτελούσε λύση για την κρίση, καθώς θεωρούσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να τα βγάλει πέρα με το υπόλοιπο που απέμεινε.

Αυτό προκύπτει από συζήτηση της καγκελαρίου με τον προσωπικό βοηθό της η οποία υποκλάπηκε από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) και αποκαλύπτεται από τα WikiLeaks (www.wikileaks.org) σε συνεργασία με το «Εθνος» (www.ethnos.gr) αποκλειστικά για την Ελλάδα.

Ακόμα στις αποκαλύψεις συμμετέχουν η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, η γαλλική Liberation και ο ιστότοπος Mediapart.

Σημειώνεται ότι πάνω από 70 τηλεφωνικοί αριθμοί υψηλόβαθμων Γερμανών αξιωματούχων εντοπίζονται στη λίστα στόχων παρακολούθησης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Η αποκάλυψη της εξομολόγησης της Μέρκελ στον βοηθό της είναι ενδεικτική για την πραγματική στάση της απέναντι στα αιτήματα που έχουν να κάνουν με την ελάφρυνση του χρέους. Οπως φαίνεται από τις υποκλοπές, η καγκελάριος στην κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχε εκφράζει σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα της Αθήνας να διαχειριστεί έστω και το «κουρεμένο» χρέος.

ΑΚΟΜΑ: http://mignatiou.com/2015/07/apokalipsi-ethnous-wikileaks-i-korii-tis-nsa-akougan-tin-merkel-se-exomologisi-tis-gia-to-elliniko-chreos/

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: