Ετοιμάζεται για πόλεμο ο Πρωθυπουργός: Οι εχθροί είναι στο κόμμα…




Σε τροχιά σύγκρουσης φαίνεται πως βρίσκεται το μέγαρο Μαξίμου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός με τους διαφωνούντες εντός του ΣΥΡΙΖΑ όπως φάνηκε και από τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας χθες σε στενούς του συνεργάτες.

Η παρέμβαση του πρωθυπουργού με έμμεσες αναφορές στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον Γιάνη Βαρουφάκη έχει στόχο να στείλει σαφές μήνυμα στην εσωκομματική αντιπολίτευση που δεν έχει σταματήσει να βάλλει κατά των προαπαιτούμενων και των επιλογών της κυβερνητικής ομάδας.

Μάλιστα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ με χθεσινή ανακοίνωσή της καταγγέλλει τη συμφωνία και ζητά τη σύγκληση των οργάνων του κόμματος, αναφέροντας:

“Η ψήφιση του τρίτου μνημονίου είναι αντίθετη με τις ιδεολογικές καταβολές, τις προεκλογικές δεσμεύσεις, τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος, ανατρέποντας «μια μακρά πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κίνδυνο να τσακίσει την ελπίδα για ένα διαφορετικό δρόμο στη μοναδική χώρα της Ε.Ε. όπου η Αριστερά πέτυχε μια ιστορική νίκη. Γι’ αυτούς τους λόγους είμαστε ενάντια στη συμφωνία”.

Έντονος είναι ο προβληματισμός για τον χρόνο διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών με διάφορα στελέχη του κόμματος αλλά και της κυβέρνησης να εκφράζουν διαφορετικές απόψεις. Ο προερχόμενος από τις τάξεις της Δημοκρατικής Αριστεράς, αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, μιλώντας στον ρ/σ “Alpha 98,9” είπε πως είναι δύσκολο να σταθεί η κυβέρνηση με τόσες διαρροές και αποκάλυψε ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό την αντικατάστασή του. Από την άλλη ο υπουργός Ναυτιλίας, Θόδωρος Δρίτσας, τάσσεται υπέρ της σταθεροποίησης της κατάστασης προτού γίνουν εκλογές.

“Πυρά” κατά των κυβερνητικών επιλογών έριξε χθες και η ιστοσελίδα της Αριστερής Πλατφόρμας Iskra με άρθρο που είχε τίτλο “Fast track και bir para πλειστηριασμοί ακινήτων”. Οι συντάκτες του κειμένου αναφέρουν χαρακτηριστικά:

“Κύκλοι της ριζοσπαστικής Αριστεράς σχολιάζοντας την τακτική της κυβέρνησης, ανέφεραν ότι αυτή η μάλλον πονηρή κίνηση έχει ως στόχο να περιορίσει τα πολλά ‘όχι’ που θα ακούγονταν από πολλούς βουλευτές”.

Ο εκ των στελεχών του αριστερού ρεύματος βουλευτής, Θανάσης Πετράκος, μιλώντας στον ρ/σ “Παραπολιτικά fm” προανήγγειλε και δεύτερο ‘όχι’ λέγοντας:

“Τη στιγμή που είπα ‘όχι’… δεν έχω δικαίωμα να ψηφίσω ένα μνημόνιο. Εγώ θέλω να τηρώ τον λόγο μου απέναντι στους πολίτες που με εξέλεξαν με ένα αντιμνημονιακό πρόγραμμα με στόχο όχι μόνο να μη φέρουν νέο μνημόνιο, αλλά να ακυρώσουμε τους μνημονιακούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: