Απέρριψε συμμετοχή του σε νέο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ο Ευ. Μεϊμαράκης, χωρίς ενημέρωση της Βουλής




Του Ν. Αρμένη

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από το βήμα της ΚΟ της ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό απόψε μόλις επιστρέψει στην Ελλάδα να ενημερώσει σε μια προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε κλειστή σύσκεψη πολιτικών αρχηγών αν πρώτα ο Αλέξης Τσίπρας δεν ενημερώσει δημόσια τον ελληνικό λαό και την ελληνική Βουλή. Είπε επίσης ότι επικοινώνησε χθες το βράδυ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον ενημέρωσε για τις ευθύνες όλων.

O κ. Μεϊμαράκης αναφερόμενος στο δημοψήφισμα και το κοινό ανακοινωθέν από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ανέφερε ότι «πήραν την ετυμηγορία υποσχόμενοι να φέρουν συμφωνία εντός 48 ωρών και τώρα είμαστε μπροστά σε μια πολύ κακή συμφωνία που λέει ο ίδιος ότι δεν μπορεί να υπογράψει και από την άλλη μπροστά στην καταστροφή».

Τόνισε επίσης ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει εντολή ρήξης με τους ευρωπαίους «και δεν του επιτρέπουμε να σκεφτεί κάποια κίνηση εκτός ευρώ χωρίς να ενημερώσει». «Να το βγάλει από το μυαλό του και αν το έχει στο μυαλό του να ζητήσει νομιμοποίηση», προειδοποίησε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος είπε ότι για την αύξηση της ανεργίας, την ύφεση και την κατάσταση με τις κλειστές τράπεζες φταίει διακυβέρνηση των τελευταίων 5 μηνών.

«Ναι, οι δικοί σου πέντε μήνες φταίνε», είπε απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό και ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ είναι στα όρια της ανοχής της εμπιστοσύνης που δείχνει στον κ. Τσίπρα. «Από εδώ και πέρα ό,τι θέλει χρειάζεται δημόσια συζήτηση», συνέχισε και επέκρινε την ομιλία του πρωθυπουργού στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. «Ποιος τον συμβούλευσε να δώσει τέτοιο βήμα σε όλους τους εχθρούς της συμμετοχής μας στο ευρώ; Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να δυσφημεί την Ελλάδα στο ευρωκοινοβούλιο;», είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε ότι περιθώρια πια δεν υπάρχουν και ότι οι ευρωπαίοι δεν μπλοφάρουν. «Και βγήκε ο άλλος χαμογελαστός να πει τι καλά που πήγε η διαπραγμάτευση… Από πού αντλείται αυτή η χαρά; Μήπως ο χαρούμενος να γυρίσει στην Αθήνα να μας εξηγήσει στη Βουλή τι έχει συμβεί και αν δεν μπορεί να κάνει αυτό που του ζητούν να βρει τρόπο να αποτραπεί η καταστροφή; Εγκλήματα εις βάρος του ελληνικού λαού δεν συγχωρούνται, δεν διαγράφονται, δεν παραγράφονται», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

«Παροτρύνουμε την κυβέρνηση να φέρει συμφωνία, να εγκαταλείψει χρεοκοπημένες ιδεοληψίες, να αναλάβει δέσμευση για αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Να μη σκέφτεται το κούγκι, να μην μας πάει στο διχασμό. Σήμερα να το κάνει. Όχι αύριο. Πρέπει να φέρει τώρα τη συμφωνία. Αν βγούμε από το ευρώ θα έχουμε χάσει και δρόμος δεν θα έχει επιστροφή. Η σύγκλιση των 28 την Κυριακή είναι αρνητική εξέλιξη. Μόνο ο χαρούμενος δεν το καταλαβαίνει», ήταν επίσης μερικές από τις φράσεις που χρησιμοποίησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ότι αφορά τα εσωκομματικά στη ΝΔ ο κ. Μεϊμαράκκης ευχαρίστησε προσωπικά τον Αντώνη Σαμαρά. Επίσης αναφέρθηκε ονομαστικά στην προσφορά όλων των πρώην πρωθυπουργών της παράταξης, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά, καθώς και των πρώην προέδρων του κόμματος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην τελευταία διακυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ενώ για τη διαδοχή στην ηγεσία του κόμματος είπε ότι όταν ομαλοποιηθεί η πορεία της χώρας θα γίνει συζήτηση. «Αυτό δεν είναι του παρόντος. Ζητών την έγκρισή σας, την εμπιστοσύνη σας για να μπορέσουμε να πορευτούμε με τη συμμετοχή όλων. Σας καλώ σε διαρκή επαγρύπνηση», σημείωσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: