Αληθινοί Πατριώτες – μαθητευόμενοι Supermen




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ ([email protected])

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας έφτασε προχθες στο τέλος της διαδρομής. Παρ’ ολίγον να ήταν το τέλος της διαδρομής και για την ίδια την Ελλάδα. Ο κ. Τσίπρας έχοντας τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού υποσχέθηκε ότι υπάρχει ο «άλλος» δρόμος. Oτι έχει το σχέδιο και τα μέσα να πετύχει αυτό που κανείς από τους προκατόχους του δεν έκανε, επειδή όπως ο ίδιος τους κατήγγειλε εξυπηρετούσαν συμφέροντα, ήταν δέσμιοι των δανειστών.

Χθες ο κ. Τσίπρας βρέθηκε μπροστά στην πραγματικότητα που ο ίδιος αρνιόταν να δει κλεισμένος στο ωραίο ανακαινισμένο περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου, περιστοιχιζόμενος από φίλους, συντρόφους και λοιπούς συνοδοιπόρους των ΑΝΕΛ. Δυστυχώς για τον ίδιο είχε προλάβει να πείσει τον ελληνικό λαό ότι αυτή η πραγματικότητα δεν υπάρχει. Είναι δημιούργημα των media, των εχθρών του καθεστώτος, των συντηρητικών δυνάμεων της Ευρώπης. Επέμεινε στο λάθος του μέχρι το τέλος. Τώρα πρέπει να πείσει για το ακριβώς αντίθετο. Ακροβατώντας στο πολύ λεπτό σχοινί της λογικής… Χθες το σχοινί αυτό έσπασε και ο ισορροπιστής δεν φόραγε τον ιμάντα ασφαλείας.

Στα δευτερόλεπτα που μεσολαβούν στην πτώση στο κενό περνούν κινηματογραφικά οι εικόνες. Ενας μικρός απολογισμός της σχεδόν εξάμηνης διαδρομής. Πέτυχε ο κ. Τσίπρας να αναδείξει τις αδυναμίες της Ευρωζώνης. Να αποδείξει ότι η πολιτική που ακολουθήθηκε στην Ελλάδα ήταν λάθος. Οτι η λιτότητα σκοτώνει την κοινωνία και την οικονομία.

Οτι το χρέος πνίγει χώρες και όταν φθάνει στα δικά μας μεγέθη είναι σίγουρο ότι ποτέ δεν θα αποπληρωθεί. Ξεσκέπασε το σχέδιο πολιτικής εξόντωσής του. Πέτυχε στην αρχή να εμπνεύσει για ένα κίνημα ρεαλιστικής αλλαγής στην Ευρώπη. Πήρε και 61% στο δημοψήφισμα. Το οποίο τον υποχρέωσαν να αποκηρύξει… Και μετά ήρθε πάλι η ανάγκη για τις υπερβολές, τις υπεκφυγές, το ψέμα. Υπάρχει μια περίπτωση που δεν μπορείς όμως να βαφτίσεις το κρέας ψάρι. Οταν δεν υπάρχει πια ούτε ψάρι ούτε κρέας. Ηταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου που φαντασιώνεται συνομιλίες με την Ιστορία, αλλά είναι ο Αλέξης Τσίπρας που βρέθηκε απέναντί της (της Ιστορίας). Με όλους όσοι τον έσπρωξαν εκεί, τώρα να στέκονται στις κερκίδες και να τον κοιτάζουν…

Ομως Ηγέτης και Πατριώτης είναι εκείνος που προστατεύει την πατρίδα και τον λαό του, ώστε να μην εκτεθούν σε θανάσιμο κίνδυνο. Οχι εκείνος που τους σπρώχνει στον γκρεμό για να παριστάνει μετά τον Σούπερμαν…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: