Σαπέν για τις ελληνικές προτάσεις: “Ποιοτική δουλειά, οι συνομιλίες διεξάγονται υπό καλές συνθήκες”




Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν δήλωσε σήμερα ότι η δουλειά γύρω από τις ελληνικές προτάσεις είναι “ποιοτική” και ότι οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται υπό “καλές συνθήκες”.

Σε ερώτηση σχετικά με τις ελληνικές προτάσεις που παρουσιάσθηκαν λίγες ώρες πριν από την έκτακτη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, ο Μισέλ Σαπέν απάντησε: “Γνωρίζω την κίνηση, βλέπω τη δουλειά που έχει γίνει. Η δουλειά είναι ποιοτική. Οι συνομιλίες διεξάγονται υπό καλές συνθήκες”.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Στη σωστή κατευθύνση κινούνται οι αντιπροτάσεις που κατέθεσε η Ελλάδα σύμφωνα με τον ευρωπαίο επίτροπο αρμόδιο για θέματα νομισματικής πολιτικής Πιερ Μοσκοβισί.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο Europe1 o Γάλλος επίτροπος εξέφρασε την πίστη του σε μια συμφωνία σήμερα προσθέτοντας ότι «σήμερα κρίνεται η μοίρα της Ελλάδας, η μοίρα του Ευρώ». «Πίστευω ότι θα επικρατήσει η θέληση όλων να διατηρήσουν το ευρώ» πρόσθεσε.

«Η σύνοδος είναι αποφασιστικής σημασίας. Οι αγορές περιμένουν, οι επενδυτές ανησυχούν» σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί ο οποίος αρνήθηκε τη φράση ότι «η Ελλάδα ζει σε τεχνητή αναπνοή».

Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί το χρέος ανά Έλληνα φορολογούμενο ανέρχεται σε 1.000 ευρώ.

ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: