Κομισιόν: Ανταλλάσσονται χαρτιά στο Brussels Group αλλά δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα




Η Κομισιόν συνεργάζεται πολύ καλά με την ελληνική πλευρά και δεν θέτει χρονοδιαγράμματα, ανέφερε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα στη διάρκεια της μεσημβρινής ενημέρωσης, απαντώντας σε ερώτηση περί ύπαρξης τελεσιγράφου προς την ελληνική πλευρά.

Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο του Brussels Group, το οποίο συνέχισε τις εργασίες του το σαββατοκύριακο και τις συνεχίζει, γίνεται ανταλλαγή πολλών χαρτιών, αλλά όπως είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έχει υπάρξει πρόοδος αλλά δεν είμαστε σε κατάληξη.

Η κ. Αντρέεβα, η οποία άφησε να εννοηθεί πως το ζήτημα της Ελλάδας θα συζητηθεί στη σημερινή συνάντηση του προέδρου της Κομισιόν, με την Καγκελλάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στο Βερολίνο, επανέλαβε πως η Κομισιόν λειτουργεί ως διαμεσολαβητής, τώρα είναι ώρα ενότητας κι ως εκ τούτου εργαζόμαστε για να παρουσιαστεί μαι κοινή πρόταση στην ελληνική πλευρά.

Ανέφερε επίσης πως τα μόνα χρονοδιαγράμματα που υπάρχουν είναι της 30ης Ιουνίου, οπότε και λήγει το πρόγραμμα.

ΚΥΠΕ – Ειρήνη ΚαρανασοπούλουΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

‘Εποικοδομητική’ ατμόσφαιρα επικράτησε στην τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ, Ολάντ, Τσίπρα

“Εποικοδομητική” ατμόσφαιρα επικράτησε κατά την τηλεφωνική επικοινωνία της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ και του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η γερμανική Κυβέρνηση.

Ερωτηθείς σχετικά στο πλαίσιο της τακτικής δημοσιογραφικής διάσκεψης, ο εκπρόσωπος Τύπου της κ. Μέρκελ, Steffen Seibert αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συζήτησης, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν θα είναι το κεντρικό θέμα συζήτησης τη Δευτέρα το βράδυ κατά τη συνάντηση Μέρκελ, Ολάντ και του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαντ Κλοντ Γιούνκερ στο Βερολίνο .

“Δεν θέλω να πω ότι το θέμα της Ελλάδας δεν θα συζητηθεί στο περιθώριο (της συζήτησης), αλλά δεν θα είναι το κύριο θέμα”, σημείωσε ο κ. Seibert. Η συνάντηση στο Βερολίνο θα επικεντρωθεί στην ψηφιοποίηση, πρόσθεσε.

ΚΥΠΕ – ReutersΒΕΡΟΛΙΝΟ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: