Η καγκελάριος Μέρκελ με τον υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, EPA

Όταν “κλάταρε” η Ευρωζώνη οι Γερμανοί θυμήθηκαν την εσωτερική ζήτηση

Η εγχώρια ζήτηση ήταν η κινητήριος δύναμη της γερμανικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο, με το εξωτερικό εμπόριο, ωστόσο, να αποτελεί αρνητικό παράγοντα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας.

Τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία επιβεβαίωσαν τις αρχικές εκτιμήσεις που μιλούσαν για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στο 0,3% σε τριμηνιαία βάση την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου έναντι ανάπτυξης 0,7% το τέταρτο τρίμηνο του 2014.

Τα στοιχεία ήταν πιο αδύναμα σε σχέση με τη Γαλλία, όπου η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,6% σε τριμηνιαία βάση αλλά και απογοητευτικά συγκριτικά με το σύνολο της ευρωζώνης, όπου ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο 0,4%.

Οι οικονομολόγοι, ωστόσο, παραμένουν αισιόδοξοι. «Τα σημερινά στοιχεία του ΑΕΠ επιβεβαιώνουν τη συνεχιζόμενη ισχυρή απόδοση της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης» σχολίασε ο Κάρστεν Μπρζέσκι, οικονομολόγος στην ING.

2 Comments on "Όταν “κλάταρε” η Ευρωζώνη οι Γερμανοί θυμήθηκαν την εσωτερική ζήτηση"

  1. “ισχυρή απόδοση το 0.3%”.. είναι να κλαις…

  2. Η μεγαλυτερη οικονομια της ευρωζωνης βγαζει μονη της τα ματακια της ,καταστρεφει τους πελατες της και μ νομιζουν πως το παραμυθακι θα παει ακομα .Καλα ειναι τα πλεονασματα αλλα εχει κανει ελλειματικες τις αλλες χωρες. Οταν βαρεσουμε ολοι μαζι κανονι στις τραπεζες της γερμανιας ,δεν θα ξερουν απο που να φυγουν . ειχαν δεν ειχαν τα ξανασκατωσαν .

Leave a comment

Your email address will not be published.


*