Σύμφωνα με τον καναδικό οίκο DBRS. , περιλαμβάνονται χώρες όπου η αγορά κατοικιών επηρεάστηκε περισσότερο από τη χρηματοπιστωτική κρίση. DBRS. Φωτογραφία , πηγή , dbrs.com

Μόνο μια καναδέζικη υποβάθμιση μας έλειπε, ήρθε από τον οίκο DBRS

Σε υποβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS, με τις προοπτικές να χαρακτηρίζονται αρνητικές. Η νέα αξιολόγηση διαμορφώνεται στο CCC.

Ο οίκος τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι προχωρά στην υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, την οποία είχε θέσει υπό παρακολούθηση από τις αρχές Φεβρουαρίου, εξαιτίας της αυξημένης αβεβαιότητας σχετικά με την ικανότητα της Ελλάδας να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες της.

«Η υποβάθμιση αντικατοπτρίζει την ενίσχυση της αβεβαιότητας για το κατά πόσο Ελλάδα και πιστωτές θα κατορθώσουν να φθάσουν σε μία συμφωνία, ώστε να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της μακροοικονομικής σταθερότητας και θα βελτιώσει την ρευστότητα της χώρας.

»Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία καθίσταται αμφίβολο εάν η Ελλάδα θα έχει την απαραίτητη ρευστότητα ώστε να καλύψει τις μελλοντικές υποχρεώσεις της», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (http://www.protothema.gr/)

Be the first to comment on "Μόνο μια καναδέζικη υποβάθμιση μας έλειπε, ήρθε από τον οίκο DBRS"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*