Μόνο μια καναδέζικη υποβάθμιση μας έλειπε, ήρθε από τον οίκο DBRS

Σύμφωνα με τον καναδικό οίκο DBRS. , περιλαμβάνονται χώρες όπου η αγορά κατοικιών επηρεάστηκε περισσότερο από τη χρηματοπιστωτική κρίση. DBRS. Φωτογραφία , πηγή , dbrs.com
Σε υποβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS, με τις προοπτικές να χαρακτηρίζονται αρνητικές. Η νέα αξιολόγηση διαμορφώνεται στο CCC.

Ο οίκος τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι προχωρά στην υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, την οποία είχε θέσει υπό παρακολούθηση από τις αρχές Φεβρουαρίου, εξαιτίας της αυξημένης αβεβαιότητας σχετικά με την ικανότητα της Ελλάδας να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες της.

«Η υποβάθμιση αντικατοπτρίζει την ενίσχυση της αβεβαιότητας για το κατά πόσο Ελλάδα και πιστωτές θα κατορθώσουν να φθάσουν σε μία συμφωνία, ώστε να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της μακροοικονομικής σταθερότητας και θα βελτιώσει την ρευστότητα της χώρας.

»Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία καθίσταται αμφίβολο εάν η Ελλάδα θα έχει την απαραίτητη ρευστότητα ώστε να καλύψει τις μελλοντικές υποχρεώσεις της», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (http://www.protothema.gr/)

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal