Οι Έλληνες ηγέτες εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι η συμφωνία που θα “ξεκλειδώσει” την χρηματοδοτική βοήθεια πλησιάζει, ενώ οι πιστωτές της Ελλάδας προειδοποιούν ότι η χώρα πρέπει ακόμα να αντιμετωπίσει τους όρους των δανείων διάσωσης, σχολιάζει δημοσίευμα του Bloomberg.

Δεν ακούγονται καλά στα αυτιά των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής της Καγκελαρίας, τα περί δημοψηφίσματος που περιλαμβάνει το ερώτημα «ευρώ ή όχι», αναφέρει το δημοσίευμα, δεν πέρασε απαρατήρητο από το Βερολίνο η ανακίνηση του θέματος.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του ΣΕΒ χθες δήλωσε πως είμαστε στην τελική ευθεία πριν από την επίτευξη μιας «αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας, μετά από μακρές και επώδυνες διαπραγματεύσεις».

Επίσης, και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη δήλωσε αναφορικά με το ενδεχόμενο συμφωνίας, ότι «θα έλεγα πως είναι ζήτημα μιας εβδομάδας».

Η Αθήνα, σύμφωνα με τον έλληνα κυβερνητικό εκπρόσωπο, ελπίζει ότι θα επιτύχει μια συμφωνία βαδίζοντας προς τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις 21-22 Μαΐου, όμως πρόκειται, όπως σημειώνει το Bloomberg, για ένα πολύ αισιόδοξο χρονοδιάγραμμα, καθώς η χώρα δεν έχει παρουσιάσει αρκετή πρόοδο προκειμένου να διασφαλίσει μια συμφωνία με τους πιστωτές της, επισημαίνουν ευρωπαίοι αξιωματούχοι, που είναι πολύ κοντά στις διαπραγματεύσεις.

Δύο άλλοι αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται το Bloomberg επισημαίνουν ότι περαιτέρω, κάθε προσπάθεια από την Κομισιόν να μεσολαβήσει για έναν συμβιβασμό, δεν θα επιτύχει αν δεν συμφωνήσει το ΔΝΤ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: