Μία ακόμα  δωρεά της Ασπασίας Λεβέντη  προς τους ανθρώπους με καρκίνο…




Το “Ιδρυμα Δράσης κατά του Καρκίνου του Μαστού” (BREAST CANCER ACTION FUND) προέβη στη δωρεά ενός διεγχειρητικού ανιχνευτή γ’ ακτινοβολίας (γ probe) προς το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι», εκπληρώνοντας σχετικό αίτημα του τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής του Νοσοκομείου.

Ο διεγχειρητικός ανιχνευτής είναι απολύτως απαραίτητος για την ραδιοϊσοτοπική ανίχνευση του φρουρού λεμφαδένα, δηλαδή του πρώτου λεμφαδένα που παρουσιάζει μεταστατική διήθηση, του οποίου ο εντοπισμός και η αφαίρεση είναι κρίσιμος για τη χειρουργική διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. Ο διεγχειρητικός αυτός ανιχνευτής γ ακτινοβολίας είναι επίσης απαραίτητος στην αντιμετώπιση και άλλων νεοπλασιών όπως το δερματικό κακόηθες μελάνωμα.

Η παράδοση του διαγνωστικού μηχανήματος πραγματοποιήθηκε την 30η Απριλίου 2015 από την Πρόεδρο του Ιδρύματος κα Ασπασία Λεβέντη και τον Επιστημονικό Διευθυντή του Ιδρύματος Ογκολόγο Χειρουργό Δρ Σταύρο Γεωργιάννο. Παραβρέθηκε κατά την παραλαβή ο Υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: