Μη πληρωμή δόσης στο ΔΝΤ δε σημαίνει αυτόματα κλείσιμο της “κάνουλας” από ΕΚΤ-EFSF…




H EKT και ο EFSF δεν θα σταματήσουν την παροχή ρευστότητας μέσω του έκτακτου μηχανισμού ELA, εάν η Αθήνα δεν αποπληρώσει μια δόση προς το ΔΝΤ, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη τραπεζικές πηγές.

Όπως υποστηρίζεται στο δημοσίευμα, ο EFSF θα αξιολογήσει το ρίσκο που θα σήμαινε μια τέτοια απόφαση και δεν θα σταματούσε αμέσως την παροχή χρήματος προς τις ελληνικές τράπεζες.

Επικαλούμενη πηγές της ΕΚΤ η γερμανική εφημερίδα τονίζει πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να επιτρέψει στις ελληνικές τράπεζες να λάβουν έκτακτη ρευστότητα από τον ELA στην περίπτωση που η Ελλάδα προχωρήσει σε αθέτηση πληρωμής προς το ΔΝΤ.

«Ενώ η κεντρική τράπεζα θα προχωρούσε σε αξιολόγηση του ρίσκου, δεν θα έπρεπε αυτομάτως να σταματήσει τον ELA» αναφέρει το δημοσίευμα.

Η Handelsblatt υπογραμμίζει ακόμη πως ο EFSF δεν θα εγκατέλειπε αυτομάτως την Ελλάδα εάν η χώρα δεν προχωρούσε σε πληρωμή προς το ΔΝΤ.

Υπενθυμίζεται ότι στην αυριανή συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη αναμένεται μια ακόμη απόφαση για τη ρευστότητα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: