Κατεπείγουσα εντολή για μεταφορά υπόλοιπων αποθεματικών δημοσίων φορέων στην ΚΤ




Με «εξαιρετικά επείγουσα» απόφαση του υπουργείου Οικονομικών της Ελλάδας, δίδεται εντολή για την άμεση μεταφορά όλων των διαθέσιμων του δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδας ως τις 5 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία λήγει η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης του μήνα στο ΔΝΤ.

Με σχετικό έγγραφο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, ζητείται η κατεπείγουσα μεταφορά στην κεντρική Τράπεζα «τυχόν υπολοίπων» των λογαριασμών που διατηρούν 1193 φορείς του Δημοσίου στην Τράπεζα Πειραιώς, 119 στην Εθνική,  28 στην Alpha Bank και 7 στην Eurobank.

Στην απόφαση του υπουργού τονίζεται ότι, «η μεταφορά των υπολοίπων και το κλείσιμο των λογαριασμών ολοκληρώνεται μέχρι την 5η Ιουνίου» ενώ τα υπόλοιπα αυτά «εισάγονται στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού, υπό τον ΚΑ Εσόδου 3916 ‘Χρηματικά υπόλοιπα περιουσίας ειδικών ταμείων, λογαριασμών και νομικών προσώπων που καταργούνται».

Στις 5 Ιουνίου η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να καταβάλει στο ΔΝΤ ποσό γύρω στα 300 εκατομμύρια ευρώ, για το οποίο επί του παρόντος υπάρχει σύγχυση ως προς το εάν και κατά πόσον υπάρχει στο κρατικό ταμείο.

ΚΥΠΕ – Χρήστος Μιχαηλίδης – Ελλάδα/ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: