Ευθύνες ιστορικών διαστάσεων επισημαίνει ο Ν. Παππάς προς κάθε ενδιαφερόμενο…




«Δεν παραβιάζονται. Αλλιώς θα είχαμε υποχωρήσει από την πρώτη στιγμή και σήμερα θα προσπαθούσαμε να εμφανίσουμε ένα δικό μας success story, παραπλανώντας τον ελληνικό λαό», επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Τόνισε πως η λύση του προβλήματος είναι «πρωτίστως πολιτική», εξηγώντας πως «αναζητούμε λύση. Όχι απλώς μια συμφωνία. Συμφωνία θα ήταν εύκολο να βρούμε υπογράφοντας την πέμπτη αξιολόγηση και το mail Χαρδούβελη».

Παράλληλα, ο υπουργός υποστήριξε πως ο χρόνος δεν έχει χαθεί, λέγοντας πως «αρκεί να σκεφτούμε πως αυτή η κυβέρνηση έχει θέσει, για πρώτη φορά, η ίδια τους όρους της διαπραγμάτευσης». Σύμφωνα με τον ίδιο «η κυβέρνηση έχει κινηθεί γρήγορα και αποφασιστικά».

Όσον αφορά το πως θα αντιμετωπιζόταν μια κυβερνητική «ανταρσία» σχετικά με την ψήφιση της νέας συμφωνίας δήλωσε πως «διαφορετικές γνώμες διατυπώνονται. Όμως η ευθύνη όλων μας είναι ιστορικών διαστάσεων».

Επιπλέον, ο κ. Παππάς άσκησε έντονη κριτική στους κύκλους της Γερμανίας που θέλουν την Ελλάδα εκτός του ευρώ, λέγοντας πως δεν είναι γύρω από την καγκελαρία και προσθέτοντας πως «Η Ελλάδα έχει προσέλθει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης αποδεδειγμένα με διάθεση για την εξεύρεση λύσης και οποιαδήποτε προσπάθεια, εκούσια ή ακούσια, υπονόμευσης της διαπραγμάτευσης θα είναι αυτή που θα καταλήξει στα βράχια»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: