Θα αποκαλύψει στοιχεία για τα εξοπλιστικά η Βίκυ Σταμάτη;




Με προφανές ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση της εισαγγελίας στο αίτημα της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυς Σταμάτη, να δώσει συμπληρωματική κατάθεση στον εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη, δίνοντας την αίσθηση ότι προτίθεται να προχωρήσει σε αποκαλύψεις για το «πάρτι» με τις μίζες των εξοπλιστικών και την εμπλοκή σε αυτό πολιτικών προσώπων…

Όπως αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με τον συνήγορό της Φραγκίσκο Ραγκούση, η κυρία Σταμάτη δεν θα το κάνει για να αποσπάσει ανταλλάγματα από τη Δικαιοσύνη αλλά για να τιμωρηθούν οι πραγματικοί – όπως υποστηρίζει – ένοχοι. Την ίδια στιγμή η εισαγγελική έρευνα για τον τρόπο απόδραση της Βίκυς Σταμάτη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, μετά και την ομολογία της 46χρονης πρώην τραπεζοκόμου του Δρομοκαΐτειου, η οποία είπε ότι την βοήθησε, δίνοντάς της το κλειδί του λουκέτου που άνοιγε την καγκελόπορτα του δωματίου της.

Ωστόσο παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για το εάν η 46χρονη λειτούργησε αυτόνομα ή πήρε εντολή από τη μαφία των φυλακών και η Βίκυ Σταμάτη τελικά παραδόθηκε επειδή κάτι στράβωσε στο σχέδιο της απόδρασης. Η ίδια πάντως φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς: “Είμαστε φίλες με τη Βίκυ Σταμάτη. Τη βοήθησα να φύγει από φιλανθρωπία, δεν έχω πάρει χρήματα από κανένα για την απόδραση”.

Όπως είπε η 46χρονη, εκτός από το κλειδί της προσέφερε και κατάλυμα, στο σπίτι της κόρης της, χωρίς εκείνη να ξέρει τίποτα. Ο ισχυρισμός ερευνάται από τις Αρχές, αφού τίποτε δεν θεωρείται δεδομένο, ενώ δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπήρχαν και άλλοι συνεργοί.

“Πριν από περίπου 10 ημέρες έδωσα στη Βίκυ Σταμάτη το ένα από τα τρία κλειδιά που ανοίγει το λουκέτο στην μπαλκονόπορτα του δωματίου της. Βγήκε μόνη της από το Δρομοκαΐτειο και την πήγα με το αυτοκίνητο μου στο σπίτι μου μένουν η κόρη μου με τον φίλο της, λέγοντας τους ότι είναι μία φίλη μου και πρέπει να την φιλοξενήσουν”, φαίνεται πως είπε η 46χρονη στους αστυνομικούς.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος πάντως μιλώντας στο “Έθνος της Κυριακής”, υποστήριξε ότι η απόδραση δεν ήταν οργανωμένη και έκανε λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες. Μετά την παράδοση της η Βίκυ Σταμάτη επέστρεψε και πάλι στο Δρομοκαΐτειο, όπου όμως τα μέτρα ασφαλείας πλέον είναι πιο αυστηρά. Την ίδια ώρα μαίνεται ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει για τις ευθύνες της απόδρασης.

Οι εξωτερικοί φρουροί περνούν στην αντεπίθεση σε βάρος της διοίκησης του νοσοκομείου, απειλώντας ακόμη και με μηνύσεις. Από την άλλη πλευρά, το νοσηλευτικό προσωπικό επιμένει να επιρρίπτει ευθύνες στους φρουρούς και δεν ανακαλεί τα όσα ειπώθηκαν σε βάρος τους.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: