Σε πορεία μεγάλης σύγκρουσης Αθήνα και Ουάσιγκτον για τα “μάτια” του Σάββα




Με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι, θα συναντηθεί σήμερα, στις 13:45 (20:45 ώρα Ελλάδας) στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. Η συνάντηση περιγράφεται εξαιρετικά κρίσιμη μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι “η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται” που αφορούσε τις αμερικανικές πιέσεις για τον Σάββα Ξηρό.

Αμέσως μετά τη δήλωση η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα ανακοίνωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου του Αμερικανού πρέσβη, Ντέιβιντ Πίαρς. Οι Αμερικανοί είναι έξω φρενών και ο Λευκός Οίκος προέβη σε διάβημα προς το Μαξίμου το βράδυ της Παρασκευής.

Το απόγευμα, ο κ. Κοτζιάς θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους των αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων AIPAC και B’nai B’rith, στην ελληνική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον.

Ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι «η ελληνικη δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Αυτό ισχύει προς όλες τις κατευθύνσεις και προς το εξωτερικό και προς το εσωτερικό». Συνεχίζοντας ξεκαθάρισε ότι «όσοι νομίζουν ότι μπρούν να εκβιάζουν την δημοκρατία και να διαρηγνύουν την κοινωνική ενότητα είναι γελασμένοι».

Τέλος, ο πρωθυπουργός είπε ότι η «νέα κυβέρνηση στηρίζει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών όσο και την ανάγκη το κράτος να λειτουργεί αποτελασματικά και να έιναι κράτος δικαίου».

http://mignatiou.com/2015/04/to-steit-ntipartment-lei-ochi-stin-apofilakisi-tou-savva-xirou/

http://mignatiou.com/2015/04/apo-ta-omorfa-logia-tou-ompama-gia-ton-alexi-sto-diavima-tou-lefkou-ikou-gia-ton-xiro/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: