“Μπούμερανγκ” η δίωξη των πολιτικών αντιπάλων, είπε ο Σαμαράς




Δριμύ κατηγορών κατά της κυβέρνησης ότι στήνει κατηγορητήριο κατά της προηγούμενης κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει τα δικά της αδιέξοδα, εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς στη Βουλή, προειδοποιώντας ότι θα καταλήξει σε κατηγορητήριο για όσους παίζουν με την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Όπως αναφέρει το MEGA, ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση από το βήμα της Βουλής στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι με την πρότασή της για εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια προσπαθεί να συγκαλύψει την πλήρη διάψευση των προσδοκιών που είχε ο λαός καθώς και ότι “κατασκευάζει εχθρούς”.

Υποστήριξε ότι η διερεύνηση θα πρέπει να επεκταθεί και στην περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σημειώνοντας:

“Όχι μισές κουβέντες. Να τα πούμε όλα και να μιλήσουμε για τα δικά σας λάθη που σταματήσατε την πορεία εξόδου από το μνημόνιο πέρυσι τον Δεκέμβριο τάζοντας λαγούς με πετραχήλια στη Θεσσαλονίκη. Σύρατε τη χώρα σε πρόωρες εκλογές και τελικά οδηγείτε την Ελλάδα είτε σε μοιραίο ατύχημα είτε σε νέο μνημόνιο είτε και στα δύο. Και οι δικές σας ευθύνες θα συζητηθούν. Δεν πρόκειται να το αποφύγετε”.

“Κάντε όσες εξεταστικές θέλετε. Καμία δεν μας αγγίζει”, τόνισε και προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι έτσι όπως πάει θα χρειαστεί νέα εξεταστική για την έξοδο από το μνημόνιο, την οποία όπως είπε ματαίωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και για “το νέο μνημόνιο στο οποίο μας οδηγεί”.

Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί τρεις λόγους:

“Πρώτον γιατί η εισηγητική έκθεση δεν μας επιτρέπει να την ψηφίσουμε. Στήνει απλά ένα κατηγορητήριο κατά της προηγούμενης κυβέρνησης και μάλιστα την ώρα που εσείς βρίσκεστε σε εφιαλτικά αδιέξοδα. Δεύτερον γιατί δεν έχει καμία απολύτως πρόταση με την πρόταση την οποία είχαμε καταθέσει εμείς και τρίτον γιατί διαλέξατε κύριε πρωθυπουργέ τη χειρότερη στιγμή. Δεν ξέρουμε τι ξημερώνει αύριο στη χώρα, σε λίγες μέρες, σε λίγες εβδομάδες και την ίδια στιγμή βρήκατε να φτιάξετε εξεταστικές επιτροπές”.

Η ΝΔ, όπως ανέφερε ο πρόεδρός της, προτείνει εξεταστική με άλλο σκεπτικό αλλά και να συγκροτηθεί αυτή η επιτροπή αφού υπάρξει αυτή η συμφωνία σε δύο – τρεις μήνες. “Δεν έχετε το δικαίωμα τώρα που η πατρίδα αγωνιά και πρέπει να μείνει ενωμένη εσείς με αυτήν την εξεταστική να λειτουργείτε διχαστικά”, τόνισε.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κατέθεσε την πρόταση αυτή για να μην την ψηφίσει η ΝΔ και την κάλεσε να αποσύρει την αξιολογική έκθεση της πρότασης-την οποία χαρακτήρισε “σκέτη προπαγάνδα”- αν θέλει η ΝΔ να την ψηφίσει.

“Ετοιμάζετε κατηγορητήριο για όσους κράτησαν την χώρα όρθια, για όσους κράτησαν την χώρα μέσα στο ευρώ. Να το θυμάστε θα καταλήξει σε κατηγορητήριο για όσους παίζουν με την έξοδο της χώρας από το ευρώ”, προειδοποίησε.

Αναφέρθηκε ακόμη στην πρόταση για εξεταστική επιτροπή που θα διερευνήσει την περίοδο από το 1981, την οποία κατέθεσε η ΝΔ λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: