“Η κυρία Μέρκελ θέλει λύση”, είπε ο Αλέξης
Τη βεβαιότητα ότι η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ έχει πρόθεση για λύση, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αρχίζοντας την συνέντευξή του στο «Σταρ», επισημαίνοντας επίσης ότι μία εξέλιξη μη επιθυμητή και χρεοκοπία θα ήταν αποτυχία και για την κ. Μέρκελ και για εμάς.

Το πρόγραμμα, είπε ο πρωθυπουργός που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, δεν απέδωσε καρπούς και σκόρπισε πόνο και απελπισία σε εκατομμύρια Ελλήνων. Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι σε σκληρή διαπραγμάτευση, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν δυνάμεις που ερμηνεύουν κατά το δοκούν σημεία της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, που ήταν επιτυχία για την Ελλάδα.

Στο ερώτημα αν έγιναν λάθη και γιατί τότε δεν πήρε χρήματα η Ελλάδα ο κ. Τσίπρας είπε ότι τα λάθη είναι και ανθρώπινα ενώ σημείωσε ότι η ΕΚΤ πήρε απόφαση στις 18 Φεβρουαρίου να βάλει πλαφόν στα έντοκα του ελληνικού δημοσίου και έτσι απέτρεψαν τη δυνατότητα των τραπεζών να αναχρηματοδούν το χρέος μας ύψους 6 δισ. Πήραμε δεσμεύσεις ότι θα αλλάξει η απόφαση της ΕΚΤ μόλις υπάρξει συμφωνία και το λάθος μας είναι ότι δεν πήραμε γραπτή δέσμευση, πήραμε προφορική είπε ο κ. Τσίπρας.

Βέβαια, είπε ο κ. Τσίπρας δεν σκίσαμε με μία το μνημόνιο αλλά είναι ευκαιρία για την Ελλάδα να φύγει από τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Θα ήταν εύκολο, πρόσθεσε, με μία υπογραφή να πάμε σε συμφωνία αλλά δεν έχω αυτή την λαϊκή εντολή.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση σε συνεργασία και με άλλα ισχυρά κέντρα έστησαν παγίδα στην κυβέρνηση με την δίμηνη παράταση που πήρε πριν από τις εκλογές, επιδιώκοντας ότι θα είμαστε μια παρένθεση εκτιμώντας ότι και τώρα το θέλουν ακόμη. Αλλά αυτό σημαίνει ότι η χώρα θα μπει σε περιπέτειες. Καιροφυλακτούν να σκοντάψει η κυβέρνηση και αδιαφορούν αν αυτό θα έχει επιπτώσεις, είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι και οι δηλώσεις ότι δεν έχουμε σχέδιο και πρόγραμμα και προτάσεις είναι μέρος της διαπραγμάτευσης, ότι γίνεται διαρροή ψευδών ειδήσεων χωρίς, όπως είπε, να θέλω να κρύψω αδυναμίες που ενδεχομένως υπάρχουν, ενώ αποκάλυψε ότι οι δανειστές εμμένουν στο μέιλ Χαρδούβελη.

ΠΗΓΗ: enikos.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal