Διαμαρτυρόμενη διέκοψε την διάσκεψη Τύπου του Ντράγκι: “Τερματίστε τη δικτατορία της ΕΚΤ”, φώναξε




Η διάσκεψη Τύπου του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι διακόπηκε όταν μία γυναίκα με μαύρο μπλουζάκι ανέβηκε στο βάθρο και φώναξε “Τερματίστε τη δικτατορία της ΕΚΤ”. Η διάσκεψη Τύπου επανήρχισε λίγο αργότερα.

Ο Μάριο Ντράγκι ανέλυε το σκεπτικό πίσω από την απόφαση της ΕΚΤ να διατηρήσει αμετάβλητο το επιτόκιο για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης, το επιτόκιο διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης, καθώς και το επιτόκιο για διευκόλυνση αποδοχής καταθέσεων.

Ντράγκι: Συνέχιση της ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, εφόσον είναι φερέγγυες
Τη συνέχιση παροχής ρευστότητας μέσω του ELA στις ελληνικές τράπεζες εφόσον είναι φερέγγυες ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Ντράγκι τόνισε ακόμη ότι η εφαρμογή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης προχωράει ομαλά, λέγοντας πως υπάρχουν ξεκάθαρες ενδείξεις ότι τα μέτρα νομισματικής πολιτικής είναι αποτελεσματικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως οι ανησυχίες για έλλειψη κρατικών ομολόγων είναι υπερβολικές, σημειώνοντας πως το πρόγραμμα είναι αρκετά ευέλικτο για να προσαρμοστεί.

ΚΥΠΕ – Reuters – Φωτογραφία ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: