“Δεν είμαι εραστής της δραχμής, άλλοι είναι άρρωστοι με το ευρώ”, λέει ο Κώστας Λαπαβίτσας!
Παιχνίδι με τις λέξεις ανάμεσα στο «λόμπι της δραχμής» και τους κατηγόρους του επιλέγει μέσω ευφυολογημάτων, ο κατεξοχήν εκπρόσωπος της σκληρής γραμμής απέναντι στην Ευρωζώνη, ο οικονομολόγος καθηγητής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, ο οποίος δήλωσε στον ANT1 πως “ο ίδιος δεν είμαι εραστής της δραχμής, αλλά άλλοι είναι «άρρωστοι με το ευρώ»…

Όπως αναφέρει η Ημερησία, αναφερόμενος στη χθεσινή δήλωσή του πως δεν θα ψηφίσει ό,τι έρθει στη Βουλή, διευκρίνισε:

«Μου έγινε μια ερώτηση χθες, αφού είχα πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένος και θα παραμείνει ενωμένος και όποιος ποντάρει στη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ θα περιμένει πολύ. Ρωτήθηκα λοιπόν αν θα ψηφίσω ό,τι έρθει στη Βουλή. Και λέω είναι δυνατόν να ψηφίσω ό,τι έρθει στη Βουλή; Θα το κοιτάξω, θα το διαβάσω, θα το αξιολογήσω και θα ψηφίσω».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και έχει δέσμευση να πετύχει όλα αυτά που λέει μέσα στο ευρώ. Αυτή είναι η κυβερνητική δέσμευση του κόμματός μου κι εγώ πάω με αυτό», σημείωσε και διεμήνυσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπογράψει νέο μνημόνιο.

Όπως ανέφερε, στόχος είναι να συνεχιστεί η παράταση που συμφωνήθηκε τον Φεβρουάριο και έπειτα να αρχίσει μία νέα συνολική διαπραγμάτευση με τους δανειστές, κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει και τη διευθέτηση του χρέους.

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal