Άλλη δημοσκόπηση δείχνει πάνω από 20% διαφορά τον ΣΥΡΙΖΑ!




Νέα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά από την εταιρία Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά» το χρονικό διάστημα 2-4 Απριλίου, εκτοξεύει τη διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία σε περισσότερες από 20 εκατοστιαίες μονάδες!

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στο ερώτημα «αν είχαμε την επόμενη Κυριακή εκλογές τι θα ψηφίζατε», το 38,1% των ερωτηθέντων απάντησε ΣΥΡΙΖΑ και το 17,4% ΝΔ. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει «Το Ποτάμι» με 6,3% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 4,6%, το ΚΚΕ με 4,2%, το ΠΑΣΟΚ με 3,6%.

Εντύπωση προκαλεί σε σχέση με τα ευρήματα πρόσφατης δημοσκόπησης το μόλις 3,2% που παίρνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ η Ένωση Κεντρώων με 1,8%, προηγείται του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου που λαμβάνει 1,5% μόλις!

Την επιλογή «Άλλο Κόμμα» επιλέγει το 2,8% των ερωτηθέντων, ενώ «Άκυρο/Λευκό» ψηφίζει το 5,1%, με ένα 4,9% να δηλώνει «Αποχή» από τις εκλογές. Αναποφάσιστοι δηλώνουν το 4,8% των ερωτηθέντων και μόλις 1,7% αρνήθηκε να απαντήσει.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα και για φλέγοντα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας που ορίζουν εν πολλοίς το αποδεκτό από την κοινωνία περιθώριο κινήσεων του πολιτικού συστήματος. Στο ερώτημα εάν «είστε υπέρ της παραμονής της χώρας στη ζώνη του ευρώ ή υπέρ της επιστροφής στη δραχμή», το 82% απαντά υπέρ του ευρώ, το 14% υπέρ της δραχμής και ένα 4% δεν απάντησε.

Στο σύνηθες ερώτημα της καταλληλότητας για τη θέση του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 52% και ο Αντώνης Σαμαράς μόλις 16%.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: