Τα εγκλήματα συνεχίζονται στη γη της Μεσοποταμίας




Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

Οι φανατικοί άνθρωποι, είτε στο θρήσκευμα, είτε στην ιδεολογία, είτε στην πολιτική, είτε στο χρήμα, γίνονται τυφλοί και απάνθρωποι. Η πολιτιστική θηριωδία που διαπράττεται και βιντεοσκοπείται, για να τη δούμε εμείς και για να μείνει στην αιωνιότητα, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί απλώς «πολιτιστική εθνοκάθαρση» ή «έγκλημα πολέμου», είναι κομμάτι και συμπλήρωμα μίας φρικιαστικής και τρομοκρατικής επικοινωνιακής πολιτικής με φόντο τους μαζικούς αποκεφαλισμούς των «απίστων» αλλά και τους «αιρετικούς» σιίτες μουσουλμάνους.

Αυτό συμβαίνει στη Συρία και στο Ιράκ, δηλαδή στην κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού, όπου οι τζιχαντιστές σπάνε τα αγάλματα, καταστρέφουν τα μνημεία των Ασσυρίων και εποχούμενοι σε μπουλντόζες, τραγουδώντας και απαγγέλλοντας στίχους του Κορανίου, «οι πολεμιστές του Αλλάχ», λίγες εβδομάδες πριν κατέστρεψαν τα ακκαδικά αγάλματα της Μοσούλης και τώρα την πανάρχαια καστρόπολη του Νιμρούντ, την πρωτεύουσα γύρω στο 1250 π.χ. των Ασσυρίων. Οι αρχαιολόγοι παρομοιάζουν τη νέα καταστροφή με την ανατίναξη που έκαναν οι Ταλιμπάν στους Βούδες του Μπαμιγιάν στο Αφγανιστάν.

Εχουν ξανασυμβεί στην ιστορία τέτοιες καταστροφές. Ο Αλάριχος έγινε ονομαστός γιατί κατέστρεψε στην Ελλάδα ό,τι βρήκε μπροστά του, αλλά δεν μπόρεσε να ξεθεμελιώσει τον πανάρχαιο πολιτισμό της και ούτε μπόρεσαν οι φανατικοί Χριστιανοί να τον αποτελειώσουν, ούτε οι Εγγλέζοι αρχαιολόγοι και οι λοιπές αρχαιολογικές ανασκαφικές σχολές.

Λεηλάτησαν επί έναν αιώνα την περιοχή της Μεσοποταμίας και άρπαξαν 6.000 αντικείμενα, ανάμεσά τους και τους δίδυμους φτερωτούς ταύρους των 30 τόνων. Οι αρχαιοκάπηλοι από δίπλα, με πρώτο και καλύτερο τον Ελγιν, που, στα καθ’ ημάς, πετσόκοψε και έκλεψε τα αγάλματα του Παρθενώνα.

Πέρα από τα εγκλήματα των ανθρώπων συντελούνται και πολιτιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Οι Γερμανοί κατέστρεψαν την πατρίδα μας, το 80% των υποδομών της, οδήγησαν σε θάνατο πάνω από ένα εκατομμύριο. Ενενήντα έξι ολοκαυτώματα προκάλεσαν και έκλεψαν τα καλύτερα αγάλματα από τα μουσεία μας, σώθηκαν όσα πρόλαβαν να θάψουν στο έδαφος.

Μια και ήρθαν στο επίκεντρο από την κυβέρνηση οι γερμανικές επανορθώσεις που χρόνια διεκδικεί το Εθνικό Συμβούλιο, με πρόεδρο τον Μανώλη Γλέζο, γραμματέα τον Βαγγέλη Μαχαίρα και ταμία το Στέλιο Ζαμάνο, που είναι ζωντανοί μάρτυρες αγωνιστές, και όλους όσοι επιμένουν στο όνομα των νεκρών, της μνήμης και της ιστορίας και αγωνίζονται, ας επιστρέψουν τα αγάλματα. Δεν μπορεί άλλο να κρατούνται φυλακισμένα στο ζοφερό σκότος της Γερμανίας.

Είναι αναγκαίο να πληροφορηθεί ο γερμανικός λαός, που μας λοιδορεί, πως, πέρα από το αναγκαστικό δάνειο, μας οφείλει και τη σημερινή υπόστασή της, όταν η μικρή Ελλάδα συνέβαλε κι αυτή για τη μεταπολεμική ανόρθωση και διαγραφή του χρέους της. Ολα μαζί δεν ξεπληρώνονται, ούτε με τα ενάμισι τρις ευρώ που μας οφείλουν. Προσπαθούν χρόνια τώρα να ξεφύγουν, με διάφορες δικαιολογίες. Ο κ. Σόιμπλε ούτε θέλει να ακούσει για τις αποζημιώσεις – επανορθώσεις, αλλά τα εγκλήματα πολέμου δεν παραγράφονται στους αιώνες. Αν δεν ξεριζωθούν τα αγκάθια, ακόμα τότε ο ναζί και ο νεοναζισμός θα εκτρέφονται.

* Ο Δημήτρης Παπαχρήστος είναι Συγγραφέας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: