Συναγερμό προκάλεσε ένας ισχυρός θόρυβος που ακούστηκε κοντά στον κήπο του Λευκού Οίκου




Λήξη συναγερμού στον Λευκό Οίκο, όπου επικράτησε αναστάτωση το πρωί του Σαββάτου, λόγω ισχυρού θορύβου που ακούστηκε την ώρα που ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και τα μέλη της οικογένειας ήταν έτοιμοι να αναχωρήσουν με ελικόπτερο για την αεροπορική βάση Αντριους.

Η περιοχή αποκλείστηκε προσωρινά για λόγους ασφαλείας, αν και σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη αποδίδεται σε φωτιά που σημειώθηκε σε κοντινό σημείο και δεν εκλαμβάνεται ως «σοβαρή απειλή».

Ο Ομπάμα και η οικογένειά του δεν είχαν προλάβει να επιβιβαστούν στο ελικόπτερο την ώρα που ακούστηκε ο δυνατός θόρυβος. Επενέβησαν άμεσα πράκτορες των υπηρεσιών ασφαλείας που οδήγησαν σε εσωτερικό χώρο τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους και κλείδωσαν τις πόρτες, ενώ σε τηλεοπτικά πλάνα διακρίνονταν καπνός κοντά στο σημείο που βρίσκεται ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, φαίνεται ότι σημειώθηκε πυρκαγιά σε καντίνα στον δρόμο έξω από τον Λευκό Οίκο, αλλά η κατάσταση γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο. Την ίδια ώρα, όπως έγραψαν οι New York Times, εκπαιδευμένος για ανίχνευση εκρηκτικών σκύλος εντόπισε κάτι ύποπτο σε ένα φορτηγό εκεί κοντά το οποίο και ελέγχθηκε, τα δυο περιστατικά ωστόσο δεν φαίνεται να σχετίζονται.

Ο Ομπάμα και η υπόλοιπη οικογένεια αναχώρησαν εν τέλει με αυτοκινητοπομπή για την αεροπορική βάση Άντριους όπου επιβιβάστηκαν στο Air Force One με προορισμό την Σέλμα της Αλαμπάμα. Εκεί παραβρέθηκαν σε σε εκδήλωση για τα πολιτικά δικαιώματα.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ένας ισχυρός θόρυβος που ακούστηκε στον νότιο κήπο του Λευκού Οίκου λίγο πριν αναχωρήσουν με ελικόπτερο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η οικογένειά του, προκάλεσε συναγερμό στις υπηρεσίες ασφαλείας, μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι εξαιτίας του θορύβου οι άνδρες της Μυστικής Υπηρεσίας οδήγησαν όλους τους δημοσιογράφους στην αίθουσα όπου γίνονται οι τακτικές ενημερώσεις και κλείδωσαν τις πόρτες, ενώ ο Ομπάμα και η οικογένειά του δεν βρίσκονται πλέον στον νότιο κήπο.

Τελικά ήταν άνθρακες ο …θησαυρός. Ο κρότος προήλθε από αυτοκίνητο-καντίνα στη λωφόρο Constitution, περίπου 300 μέτρα από τον κήπο τουΛευκού Οίκου, όπως ενημέρωσαν οι αρχές ασφαλείας.

Photo via Twitter/Proto Thema

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: