Διάψευση: Ο Τσίπρας δεν ζήτησε να δει Γιούνκερ




Πηγές προσκείμενες στο πρωθυπουργικό γραφείο στο Μέγαρο Μαξίμου, διέψευσαν το μεσημέρι ότι ζητήθηκε συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον κ. Γιούνκερ, πριν από το Eurogroup της Δευτέρας, όπως έγραψε η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, επικαλούμενη δικές της πηγές.Η εφημερίδα ισχυρίστηκε μάλιστα ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής απέρριψε το ελληνικό αίτημα, λέγοντας ότι θέλει να περιμένει πρώτα να ολοκληρωθεί το Eurogroup.

«Με τον κ. Γιούνκερ ο Πρωθυπουργός συνομιλεί τακτικά. Τελευταία τους επικοινωνία ήταν χθες, Πέμπτη, στη διάρκεια της οποίας συμφώνησαν να συναντηθούν πριν από τη Σύνοδο Κορυφής», αναφέρει η κυβερνητική πηγή στην Αθήνα, συμπληρώνοντας ότι στη συνάντησή τους, που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες, «θα συζητήσουν το πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανεργία».

ΧΡ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ-ΚΥΠΕ, CNA

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Ο Τσίπρας ζήτησε έκτακτη συνάντηση από Γιούνκερ

Συνάντηση από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας ακόμα και σήμερα, σύμφωνα με την γερμανική Sueddeutsche Zeitung, ωστόσο κατά πως φαίνεται ο πρόεδρος της Κομισιόν απέρριψε το αίτημα, μετέδωσε το Mega.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο κ. Γιούνκερ θέλει να περιμένει τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα, κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Την πληροφορία φέρεται να επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την επισήμανση ότι οι δυο άντρες βρίσκονται σε συνεχή τηλεφωνική επαφή. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Γιούνκερ φέρεται να απέρριψε το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού επικαλούμενος το φορτωμένο του πρόγραμμα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: