Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην Κύπρο την 30η Μαρτίου




Ο νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο στις 30 Μαρτίου. Όπως συναφώς πληροφορούμαστε, η επίσκεψη «έκλεισε» κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν Προκόπης Παυλόπουλος και Νίκος Αναστασιάδης, όταν ο τελευταίος τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του ενώ η ημερομηνία καθορίσθηκε προ λίγων ημερών, διά της διπλωματικής οδού.

Όπως συνηθίζεται, η πρώτη επίσκεψη μετά από εκλογές και ανάληψη καθηκόντων  εκτός Ελλάδος του Προέδρου, όπως και του Πρωθυπουργού, είναι στην Κύπρο( αυτό ισχύει και για τους Κύπριους Προέδρους που μεταβαίνουν στην Ελλάδα) και ως εκ τούτου προγραμματίσθηκε το ταξίδι στο νησί, αμέσως μετά από συνεννόηση και με τη Λευκωσία.

Η επίσκεψη που θα είναι διήμερη, θα πραγματοποιηθεί σε μια κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα και την Κύπρο, τόσο στα εθνικά θέματα ( ενόψει ενδεχόμενης επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό) όσο και στην οικονομία. Όπως συνηθίζεται, ο Πρόεδρος Παυλόπουλος, πέραν από τις συνομιλίες που θα έχει με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, θα συναντηθεί με τους αρχηγούς των κομμάτων και τον Αρχιεπίσκοπο.

Στο μεταξύ, όπως έχει ανακοινωθεί την πρώτη της επίσκεψη εκτός Ελλάδος από της εκλογής της θα πραγματοποιήσει και η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, που φθάνει μεθαύριο Κυριακή στην Κύπρο. Προσκεκλημένη του Προέδρου της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα έχει σειρά επαφών στη Λευκωσία και θα γίνει δεκτή και από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: