CNBC: Η Ελλάδα αντιδρά καθώς η πίεση για μεταρρυθμίσεις αυξάνεται




Σε άρθρο της Holly Ellyatt για το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC με τίτλο «Greece lashes out as pressure to reform rises», επισημαίνεται ότι η Γερμανία και οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης άρχισαν να αυξάνουν την πίεση στην ελληνική κυβέρνηση για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε για να πάρει την τετράμηνη παράταση του προγράμματος διάσωσης.

Την Κυριακή, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να αξιοποιήσει τον χρόνο για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, εάν επιθυμεί να εξασφαλίσει μελλοντική βοήθεια από το εξωτερικό. Σε συνέντευξή του στους Financial Times την Κυριακή, ο Jeroen Djisselbloem, επικεφαλής του Eurogroup, προειδοποίησε την Ελλάδα ότι πρέπει να αρχίσει να υιοθετεί τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται από τους πιστωτές της, αν θέλει να λάβει την υπολειπόμενη δόση της ενίσχυσης από το πρόγραμμα διάσωσης.

Παρά την συμφωνία στο Eurogroup οι σχέσεις της Ελλάδας με τους εταίρους της δεν έχουν βελτιωθεί. Στην πραγματικότητα, φαίνεται να έχουν χειροτερεύσει μετά από τις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού που αφορούσαν στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Οι Πρωθυπουργοί Ισπανίας και Πορτογαλίας αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ ο κ Rajoy δήλωσε ότι δεν πρέπει να αποδίδονται ευθύνες στην Ισπανία για τις ελληνικές απογοητεύσεις που «προκλήθηκαν από την ελληνική ριζοσπαστική αριστερά που υποσχέθηκε στους Έλληνες κάτι που δεν μπορούσε να εκπληρώσει».

http://www.cnbc.com/id/102467146

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: