Άρχισε ξαφνικά να ψάχνει κρησφύγετα του PKK ο τουρκικός Στρατός!




Δεν πέρασαν λίγες ώρες από τα δημοσιεύματα που ήθελαν τους αντάρτες του PKK και άλλες – εντός της Συρίας – κουρδικές δυνάμεις, αποκάλυψη που δεν εξυπηρετούσε την εικόνα που προβάλλεται προς τα έξω από τους Τούρκους και οι χερσαίες δυνάμεις της γειτονικής χώρας… βάλθηκαν να τα διαψεύσουν!

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο στρατός και η τουρκική στρατοχωροφυλακή, εξαπέλυσε επίθεση για να ανακαλύψει και να καταστρέψει κρησφύγετα των δυνάμεων του PKK στα νοτιοανατολικά της χώρας, φροντίζοντας φυσικά να δημοσιοποιήσουν την επιχείρηση μέσω ανακοίνωσης του τουρκικού Γενικού Επιτελείου…

Το ζητούμενο πλέον είναι τα αποτελέσματα της επιχείρησης, αφού από αυτό θα κριθεί ο βαθμός της βλάβης που θα υποστεί, με τουρκική υπαιτιότητα, η ειρηνευτική διαδικασία, την οποία εγκαταλείπει, τουλάχιστον προσωρινά, ο Ερντογάν, με σκοπό να εξυπηρετήσει τις εσωτερικές πολιτικές του ανάγκες.

Μπορεί ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν να κάλεσε τους Κούρδους να εγκαταλείψουν τον ένοπλο αγώνα, αφού από αυτό προφανώς εξαρτάται και η προσωπική του ελευθερία, όμως, η ιδιοτελής πολιτική λογική του Ερντογάν, θα μπορούσε να ακυρώσει όλα τα σχέδια. Βέβαια, αυτό που δεν μπορεί να υπολογίσει ο Ερντογάν, είναι το πως θα επηρεαστεί ο σχεδιασμός του από τις διαλυτικές τάσεις που έχουν προκύψει στο ισλαμιστικό AKP.

Μπορεί να είναι ιδρυτής του κόμματος και να το θεωρεί προσωπικό του τιμάριο, όμως άλλες ισχυρές προσωπικότητες, όπως ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς και ο πρωθυπουργός Νταβούτγλου. Ο τελευταίος βέβαια, τηρεί πολύ προσεκτική στάση μέχρι στιγμής, φέρονται να έχουν αγανακτήσει με την απαίτηση κηδεμόνευσης των πάντων και τον ασφυκτικό έλεγχο, με τρόπο που θυμίζει τον Άσαντ που δεν ξεχνά να κατηγορεί όπου σταθεί κι όπου βρεθεί…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: